Skocz do zawartości

[Pedały] Crank Brothers - Egg Beater 1 CR

TuiTam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Planuje kupić pierwsze pedały SPD. I raczej chce kupić pedały Cranka. Miał ktoś doświadczenie z tymi pedałami w tytule.Nie będę szalał z ceną, myślę, że max 300 zł mogę dać. Chcę by były lekkie, z wiadomych powodów i łatwo się je wypinało z wiadomych powodów :) Jak myślicie czy dla początkującego wystarczą ? Tu link do pedałów http://allegro.pl/pe...2385680493.html. pzdr

Napisano

Myślę, że to dobre pedały. Też brałem pod uwagę ubijaki kiedy kupowałem pierwsze zatrzaski. Co prawda wybrałem quartz'e, ale uważam EB za całkiem przyzwoitą propozycję. Słyszałem, że potrafią dać się we znaki butom oraz czasami, zwłaszcza w tańszych modelach, pękają klatki zatrzasków - ale, jeszcze raz podkreślam, to tylko zasłyszane.

Pozdrawiam

Napisano

SPD= Shimano Pedaling Dynamics

SPD, Crank Brothers, Time, Look ..... to wszystko są pedały zatrzaskowe różnych firm

Napisano

Aha ok, rozumiem . No to chodzi o zatrzaski :whistling: Też słyszałem, że buty się niszczą. Z tego co wiem to chyba wszystkie modele crank maja 5 lat gwarancji ? Jeśli tak jest w istocie, to klatką się przejmował nie będę, chyba że czegoś takiego nie uznają na gwarancje. Tak jak mówię to pierwsze -zatrzaski- :) więc szkoda chyba od razu brać coś super. A co wy polecacie tak do ok 300 zł ? Może jakiś look, albo inny model Crank.?

Myślałem jeszcze o tych, tylko nie wiem czy warto http://allegro.pl/pe...2353974014.html

PS:Trochę wtopa z tym SPD, jeśli jest taka możliwość, proszę moderatora o zmianę w temacie na "zatrzaskowe"

Napisano

Nie przejmuj się to był taki żarcik. I tak wszyscy mówią spd. Ja mogę Ci polecić look quartz. Są z kompozytu i mogą się wydawać podatne na uszkodzenia, ale przeżyły dwa szlify po kamieniach i nic im nie jest. Do tego lekkie, nie zapychają się błotem, spory luz roboczy - nie jeździsz jak przyspawany do pedałów. Z drugiej strony EB mają te same zalety, plus możliwość wpięcia z czterech stron. Aha, looki są wrażliwe na odpowiednie ustawienie bloków za pomocą podkładek, gdyż but wspiera się na pedale, a blokiem jest jedynie przypięty. Oba są ok. Musisz sam wybrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...