Skocz do zawartości

[Amortyzator] RST 381TL- problem ze złożeniem

Mutu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że to wiekowy amortyzator ale nabyłem go jakiś czas temu dosłownie za grosze. Ostatnio odkryłem że tylko jedna śruba od spodu trzyma golenie a druga lata luźno. Nie wiem czy sprzedawca o tym wiedział czy nie, nie ważne. Chodzi o to że rozkręciłem amortyzator by sprawdzić jaka może być tego przyczyna. Zauważyłem że w jednej goleni dolnej ta guma która ma tłumić, ta osadzona na samym spodzie goleni jest bokiem. Upchnąłem ją jakimś drucikiem tak by była we właściwy sposób no ale teraz mam już podwójny problem. Otóż teraz żadna ze śrub nie chce złapać gwintu przy próbie skręcenia amortyzatora Wygląda to tak jakby śruby były za krótkie o ileś tam. Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim problemem? lub ma pomysł co teraz zrobić?

Zakladajac, ze na chodzi Tobie o gume w formie grubszej podkladki, ktora znajduje sie na dole goleni dolnych /fajnie brzmi/ to mialy za zadanie tlumic dzwiek kiedy widelec sie calkowicie zlozy, powinny byc dwie - po jednej na golen. Odkrecajac i oddzielajac golenie od siebie zobaczysz, ze z gornych wystaja prety do ktorych wkrecane sa sruby. Wyciagasz jakims drutem, czyms cienkim / ja elektroda spawalnicza/ te gumki, w Twoim przypadku 1 sztuke i nakladasz na pret, porem skrecasz. Podczas silnego zlozenia widelca i tak ja zsunie na dol goleni.

Zakladajac, ze na chodzi Tobie o gume w formie grubszej podkladki, ktora znajduje sie na dole goleni dolnych /fajnie brzmi/ to mialy za zadanie tlumic dzwiek kiedy widelec sie calkowicie zlozy, powinny byc dwie - po jednej na golen. Odkrecajac i oddzielajac golenie od siebie zobaczysz, ze z gornych wystaja prety do ktorych wkrecane sa sruby. Wyciagasz jakims drutem, czyms cienkim / ja elektroda spawalnicza/ te gumki, w Twoim przypadku 1 sztuke i nakladasz na pret, porem skrecasz. Podczas silnego zlozenia widelca i tak ja zsunie na dol goleni.

Na tych prętach też są takie małe gumeczki. A tych dużych które są w obu goleniach dolnych nie da sie wyciągnąć jakims drutem bo próbowałem, po prostu w połowie golenia blokują się bo jest tam jakieś zwężenie czy po prostu coś szorstkiego. I powiem Ci że tych które są na spodzie na pewno nie da sie założyc na te pręty bo te gumki mają dziurke wielkości śruby która przez nie przechodzi i powinna dostawać do gwintu w tych prętach a nie dostaje tam(tak wnioskuje ponieważ kręci się luźno przy próbie wkręcania)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...