Skocz do zawartości

[amortyzator] do amoeba hussar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Posiadam ramę http://www.amoebaparts.com/amoeba/english/products/02index.php?title1=MTB%20PARTS&title2=06.HUSSAR%20SERIES&model=MFR-HUSSAR

Poszukuję do niej amortyzatora 400-500zł, pod V-ki. Jazda asfalt, las, teren pagórkowaty (żadnych skoków czy coś w tym stylu), moja waga ok. 80kg

Kilka parametrów:

Rama do MTB 26". Rozmiar ramy: 20". Rura górna 56.2cm. Rura sterowa L:13.5cm, D:44mm.

Mam parę propozycji, ale nie wiem czy w ogóle będą pasowały i czy to dobre propozyjce:

SPINNER EAGLE LC

SPINNER ALFANSO RC

SUNTOURDURO DJ-D

ROCKSHOX XC28 CL 100

Proszę o radę co najlepiej do niej dobrać, dzięki

Do 500 zł to Raidon, Tora (używki), trochę dorzucisz i masz Epicona, chociaż z tego co widziałem to wersje z piwotami (2008) kosztują więcej niż te bez (2011), można też kupić takeigo Spinnera Allegro :thumbsup:

Nie chcę raczej nic używanego

beelee mógłbyś zmierzyć rzeczywistą długość rury podsiodłowej? to niby 20cali ale mnie ciekawi ile ma w rzeczywistości, a niestety żaden ze sklepów nie reaguje na moje prośby w tym temacie

Jutro zmierzę, bo rama w garażu, a ja już dziś tam nie będę

Mógłby ktoś coś napisać o tych amorkach, które wypisałem jako propozycje?

beelee mógłbyś zmierzyć rzeczywistą długość rury podsiodłowej? to niby 20cali ale mnie ciekawi ile ma w rzeczywistości, a niestety żaden ze sklepów nie reaguje na moje prośby w tym temacie

Dobrze podają jest dokładnie 20" (51cm)

172 cm na ramie 20" to raczej w rowerze crossowym a nie MTB ;)

182 cm powinno być OK, może przekroku być nieco mało więc rower do raczej spokojniejszej jazdy ... natomiast rama nie jest długa więc nie będziesz przesadnie wyciągnięty .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...