Skocz do zawartości
  • 0

Skradziono rower Merida Crossway TFS 300 Sport-V 2009

Gość Diana

Pytanie

Napisano

http://www.facebook.com/events/405219239528347/?ref=notif&notif_t=plan_user_joined - zdjęcia roweru dostępne tutaj!!!!

Dzisiaj 10 czerwca o godzinie 18.45 na ul. Strzelców 19A ukradziono nam rower marki Merida – Cross 300-V, rozmiar ramy 48 cm, koła 28’’, kolor stalowo-czarny z niebieskimi wstawkami. Rower posiadał stalowe, krótkie rogi, błotniki czarne, stalowy bagażnik. Wyposażony w oświetlenie, licznik, trójkąt.

Sprawców było 3. Koleś który odjechał na rowerze był ubrany w t-shirt w poziome czarno-białe pasy i czarne spodenki do kolan. Chłopak który uciekał razem z nim miał koszulkę w kolorze zgniła zieleń i czarne krótkie spodenki. Trzeci chłopak był ubrany całkowicie na czarno. Wszyscy mieli obuwie sportowe i byli obcięci „na łyso”. Typowi kolesie z osiedla.

Rower został wyrwany wraz z bagażnikiem w biały dzień na osiedlu pełnym ludzi (nikt nie zareagował, świadek który stał około 100 metrów od roweru uciekł z miejsca zdarzenia) w czasie około 2-3 minut! Był zapięty do bagażnika!! Nie było nas przy nim dosłownie chwilę!! Wyszliśmy z klatki w momencie wyrywania i nie udało nam się dogonić sprawców.

Proszę bardzo o spojrzenie na załączone zdjęcie roweru i ewentualne obserwowanie łebków z rowerami na osiedlach w dniach najbliższych. Każda informacja będzie pomocna. W razie zauważenia podobnego roweru proszę o kontakt z policją lub telefon do mnie: 511 455 986, ewentualnie Macieja: 512 482 418.

Jeśli możecie prosimy o przekazanie informacji znajomym. Szanse są nikłe, ale próbujemy wszystkiego.

Rower przemierzył z nami kilka tysięcy kilometrów wycieczek i włożyłam w niego całe swoje serce i duszę. Był nieodłączną częścią każdego weekendu i spędzał z nami dosłownie każdą wolną chwilę. Chciałabym zrobić wszystko co mogę (chociaż wiem że szanse są nikłe), aby go odzyskać więc apeluję do was o czujność.

Z góry dziękuję za ewentualną pomoc!!!!

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

nie podałaś nazwy miejscowości. Rozumiem, że zgłosiłaś na policję. Jeżeli jest to większe miasto to może po przejrzeniu monitoringu znajdą złodziei.

Gość zielonaa6
Napisano

Hej!

Przepraszam to wtedy było na szybko ogłaszane żeby narobić zamieszania na osiedlu. Miasto Kraków. Monitoringu nie było ale ja widziałam sprawców. Teraz tylko trzymamy kciuki za to żeby pękli bo inaczej ciężko im będzie cokolwiek udowodnić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...