Skocz do zawartości

[pytanie] Jak wygląda kaseta SHIMANO HG-30?

bulbacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje pilnie zdjęcia kasety SHIMANO HG-30 gdyż podejrzewam że kiedyś jakieś 2 lata temu zostałem oszukany w sklepie dla zainteresowanych Chrzanów Sklep na Kadłubku.

Sytuacja wyglądała następująco:

Poszedłem kupić kasete powiedziano mi że to shimano dałem za nią 38zł

zajechałem ją w ciągu 1 sezonu!!!! gdy poszedłem ją wymienić w Chrzanowie na ul. Świętokrzyskiej u pana Pawła Dudka powiedział mi że to nie jest kaseta SHIMANO (miała on otwory takie jak by wywiercone wiertarką) i u niego kupiłem Kasete SHIMANO (nie wiem jaki to model) mam już ją 2 sezon i chodzi elegancko.

Tak więc PILNIE potrzebuje zdjęć tej kasety najbardziej interesuje mnie TYŁ

z góry dzięki za pomoc!

PS. oczywiście wiem że już im tego nie udowodnie ale chce mieć ta pewność bo jeśli tak się okaże to tam już nigdy więcej nic nie kupie nawet końcówek do linek!

no oczywiście że widze bo wtedy nie jeździłem tak intensywnie jak teraz

wtedy jeździłem max 12km i to raz na jakiś czas a teraz jeżdżę codziennie min 30km i więcej i tą co teraz posiadam mam od początku zeszłego sezonu i działa elegancko do dziś

to będzie ta?

http://www.fortheriders.com.au/Products/Cassettes/shimano-altus-cs-hg30-cassette

2 lata temu zostałem PRAWDOPODOBNIE oszukany i potrzebuje PILNIE zdjęć.

Do tego od razu wskazany oszust ...

Normalnym jest to ze kasety mają otwory odpręzajace ...

HG30 tez je ma chyba w kazdej wersji, 7rz mialem w reku miala otwory, 9rz mam na rowerze tez ma otwory.

Przedstaw niepodważalny dowod oszustwa albo na szybko "odszczekaj" swoje słowa bo jak właściciel sklepu przez przypadek tu zabladzi i bedzie uparty to mozesz miec problemy.

Moze pan z drugiego serwisu jest nie do konca kompetentny i to jego sposob na podbieranie klientow ?

A to ze zajechales ta kasete w 1 sezon to nic dziwnego na taki stan rzeczy moze miec wplyw wiele czynnikow.

TapaTalk'nięte z Andka

po pierwsze ta kaseta miała dziurki pełno dziurek takich jak by były wywiercane a nie takie jak są tu w Shimano duże otwory

po drugie na ostatniej zębatce czyli siódmej powinno pisać Shimano co nie? a ta był jaka nazwa dokładnie juz nie pamiętam ale na bank nie shimano jestem tego pewny na 10000% jak

a jak ją gdzieś znajde to wam wrzuce foty i zobaczycie

Najlepiej zrób zdjęcie tego co miałeś w rowerze. Jeśli nie masz już tej kasety i nie pamiętasz co na niej było napisane to po ptokach. Daj sobie spokój i idź pojeździć na rowerze. Czasem kaseta za 30 zł wytrzyma cztery sezony a czasem tylko jeden. Nie ma co oglądać się na naklejki i otworki, bo mogłeś dostać model starszy/nowszy który wygląda inaczej.

A teraz cie zagne jesli chodzi o mojego hexagona ja kupilem sama rame sztyce sidelko i mostek i kierownice!!!! na rachunku mam napisane kaseta HG 30!!! A ta kaseta ktora mi dlali wygladala inaczej niz to co ja znalazlem na necie i mowiljak kupywalem ze to kaseta!!! Tyle ze 2 badz 3 zebatki ostatnie byly osobno jak kupywalem calosc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...