Skocz do zawartości
  • 0

[rower] Kellys Scarpe 2012

paczek1981

Pytanie

Witam. Chciałbym się pochwalić moim skromnym rowerkiem. Kellys Scarpe 19,5".

Co zostało zmienione 2 tyg po zakupie.

Amorek: Manitou Black 100

Przerzutki:Z Acery na XT (przód + tył)

Koła: Tylnie Obręcz AlexRims FD 26 na piaście Novatec,

Przód Obręcz Alexrims PD 20 na piaście Deore

Kierownica: Ritchey

Mostek : Bontrager

Hamulce: Giant MPH

Tarcze hamulcowe: Shimano

Pozostawiłem manetki Acery i podpiąłęm pod nie XT Shadow, i powiem jestem mega zadowolony. Odwrotne działanie jest super.

img0381ji.jpg

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Przy zakupie rowerek miał:

Koła Kellys pod V-ki

V-ki jak i klamki Tectro

Amorek był Jakiś XCT Suntour ,sprężyna-elastomer z olejową blokada skoku 100mm.

Przerzutki: jak wyżej pisałem Acera.

Kierownica jak i mostek KEllys.

A co do zapinki to tylko jest używana jak rower z piwnicy wyciągnę i zanoszę klucze do mieszkania (parter). Dosłownie kilka sekund.

Łańcuch, kaseta i manetki będą wymieniane jak trochę budżet poprawię. Ten napęd pójdzie później do żonki do roweru. Chciałbym w późniejszym czasie wymienić kierownice, mostek i sztyce na carbon. Co drugi dzień dojeżdzam do pracy 25km jak mam dzień wolny robie około 40-50 km. W weekendy staram się jeździć po terenach lekkich (górki, pagórki) Tylko nie wiem jaka waga powinna byc do takich elementów!!I tu pytanie moja aktualna waga to 127kg i dąże do celu aby mieć swoje 100 jak 6 lat temu. Lepiej poczekac aż zjade z wagą do tych magicznych 100 czy mogę montować elementy wcześniej?!

127 kg? Ugh, to prawie dwa razy tyle co ja ;-).

Jeśli obecny sprzęt daje rade to poczekaj z wymiana na karbon, bo to ani mocniejsze (jeśli niedrogie), nieznacznie lżejsze a dużo droższe.

Im cięższy zawodnik tym solidniejsze komponenty powinien powozić.

Skoro dużo kręcisz to kup SPDy (polecam TIMEy), - będziesz zadowolony z większej efektywności pedałowania a jednocześnie więcej mięśni rozruszasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...