Matix27 Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Witam co uważacie o malowaniu ramy najpierw metoda malowania proszkowego, następnie naklejenia naklejek pod lakier a potem polakierowaniu ramy pistoletem bezbarwnym klarem. Czy jest sens malowania najpierw proszkowo skoro i tak musze nałożyć zwykły lakier na wierzch?
sqr Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Lakier powinno się kłaść około 30min- 1h po malowaniu. Nie wiem jak jest z proszkowym, ale nie jestem pewien czy to dobry pomysł. Z drugiej strony specem nie jestem, tylko znajomym lakiernika .
Matix27 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 No wlasnie z proskzowym nie za bardzo jest tak samo przexciez on nie wysycha tak jak normalny lakier tylko wypala sie to w piecu Takze moze ktos sie orientuje jak to jest ?
velo333 Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 obstawiałbym że lakier złapie się malowanej proszkowo ramy w końcu jest szorstka i nie tłusta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.