Skocz do zawartości

[amortyzator]gwintowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi ci o tą która nachodzi na sam dół rury sterowej?

To są WSZYSTKIE części do sterów jakie miałem i mam: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ,oprócz bieżni,którą mam już nabitą na rurę, a miski mam nabite w główkę ramy.

A ta sztywna aluminowa podkładka nad łożyskami widoczna na zdjęciu to nie wiem do czego służy,bo pod mostkiem raczej nie była.Była orygnalnie zamontowana w sterach,lecz nie wiem w którym miejscu.

Jesteś pewien, że niczego nie zgubiłeś? Przyglądam się tym sterom i przyglądam. I czuję, że brakuje jednego elementu. Numer 1 na poniższym obrazku. Powinien znajdować się między elementem 2, a górną miską: klik

Chyba, że element 2 ma średnicę taką, jak główka ramy? Czy jednak nie?

To znaczy, że źle złożyłeś stery. Popatrz na zdjęcie, które zalinkowałem. Nad elementem, który oznaczyłem 1, jest jeszcze jedna gumowa uszczelka. I to ten element powinien być u dołu.

Element 2 tak, ma przykryć wianek. To jedna z bieżni łożyska i pokrywa sterów zarazem.

No tak,tą gumową uszczelkę mam u dołu :) myślałem że ta na zdjęciu to aluminiowa.Kiedy zakładam ten element 2 na wianek,to nie chce do końca wejść,nie wiem czemu:http://imageshack.us/photo/my-images/842/p160612190502.jpg/ nawet manewrowanie rurą sterową nie pomaga wejściu tego elementu

Zakładając, że wszystkie części złożone są, jak należy, musisz przyzwyczaić się, że ten typ tak ma. Na żadne inne stery tak nie kląłem, jak na ten wynalazek. Pomaga lekkie wysunięcie dołem rury sterowej. Wtedy wciskasz element 2 i trzymając go musisz to wszystko ścisnąć by i u dołu wianek odpowiednio się ułożył. Potem nakładasz podkładki, mostek i skręcasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...