buryzenek96 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Chodzi ci o tą która nachodzi na sam dół rury sterowej? To są WSZYSTKIE części do sterów jakie miałem i mam: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ,oprócz bieżni,którą mam już nabitą na rurę, a miski mam nabite w główkę ramy. A ta sztywna aluminowa podkładka nad łożyskami widoczna na zdjęciu to nie wiem do czego służy,bo pod mostkiem raczej nie była.Była orygnalnie zamontowana w sterach,lecz nie wiem w którym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Jesteś pewien, że niczego nie zgubiłeś? Przyglądam się tym sterom i przyglądam. I czuję, że brakuje jednego elementu. Numer 1 na poniższym obrazku. Powinien znajdować się między elementem 2, a górną miską: klik Chyba, że element 2 ma średnicę taką, jak główka ramy? Czy jednak nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ten element 1 który oznaczyłes,to mam go między dolną miską a bieżnią na dole rury sterowej.Element 2 powinien być wciśnięty do tego górnego łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 To znaczy, że źle złożyłeś stery. Popatrz na zdjęcie, które zalinkowałem. Nad elementem, który oznaczyłem 1, jest jeszcze jedna gumowa uszczelka. I to ten element powinien być u dołu. Element 2 tak, ma przykryć wianek. To jedna z bieżni łożyska i pokrywa sterów zarazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 No tak,tą gumową uszczelkę mam u dołu myślałem że ta na zdjęciu to aluminiowa.Kiedy zakładam ten element 2 na wianek,to nie chce do końca wejść,nie wiem czemu:http://imageshack.us/photo/my-images/842/p160612190502.jpg/ nawet manewrowanie rurą sterową nie pomaga wejściu tego elementu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Zakładając, że wszystkie części złożone są, jak należy, musisz przyzwyczaić się, że ten typ tak ma. Na żadne inne stery tak nie kląłem, jak na ten wynalazek. Pomaga lekkie wysunięcie dołem rury sterowej. Wtedy wciskasz element 2 i trzymając go musisz to wszystko ścisnąć by i u dołu wianek odpowiednio się ułożył. Potem nakładasz podkładki, mostek i skręcasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nawet kiedy robię tak jak radzisz,też nie pomaga.Jak mi się już uda ten 2 element dobrze włożyć i wszystko skręcić,to wyraźnie widać że ten element jest wysunięty i nie jest tak jak powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Weź to może do serwisu, albo pokaż komuś kto się zna, bo widzę, że nie ogarniasz tematu. Zepsujesz to sobie jeszcze i tyle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 I tak będzie latał z każdą rzeczą... "Nie zepsujesz, nie nauczysz się." Rozbierz wszystko i złóż jeszcze raz sprawdzając, czy każdy element pasuje i znajduje się na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Problem jest w tym, że nie widział jak było złożone przed rozebraniem tego. Po za tym lepiej żeby mu ktoś pokazał pierwszy raz. Drugi raz już zrobi sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Tyle, że w serwisie na pewno mu tego nie pokażą. Znajomy znający się na rzeczy, jeśli autor takiego ma, może się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Znajomy znający się na rzeczy, jeśli autor takiego ma, może się przydać. O tym właśnie mówię Ja tak się uczyłem wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.