koziakaka Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 witam mam 2-3 stare rowery, ktore leza na podworku od paru lat - i tak jak w temacie chcialbym je oddac na zlom. w jakim stanie musze go oddac? zdjac ogumienie, siodelko, klamki, manetki, chwyty i pedaly? czy mozna w calosci? wiem, ze pewnie co skup to obyczaj, ale moze ktos robil takie cos i ma info, zebym wiedzial czy warto brac sie za rozbieranie.
Kiciok Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Kozia, co Ty, chcesz się bawić dla 25zł? Oddaj biednym, pewnie jeszcze ktoś na tym pojeździ, albo sobie sprzeda na złom. W większości biorą całość, bo potem i tak ktoś to rozbiera i części znajdują nowego właściciela.
BikoBiko Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Ja myślę, ze wezmą z pocałowaniem ręki w całości i od razu sprzedadzą tym co przywożą złom, oni takich staroci do transportu potrzebują.
Foxi Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 25zł? Chyba jak w ramę wlejesz beton Nie warty się bawić więcej wydasz na transport tego na złomowisko.
Kiciok Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 3 rowery nie będą ważyć ~50kg? Po 50gr/kg powinien dostać
koziakaka Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 nie robie tego dla kasy, poprostu chce sie ich pozbyc. do smietnika nie wrzuce przeciez, szkoda kilkudziesieciu kg metalu. jeszcze stary komar (motorynka) sie wala. pytanie tylko czy trzeba oczyscic rower do samego metalu, czy nie
BikoBiko Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Ja Ci napisałem co by zrobili na 2 złomnicach w mojej okolicy. Jak nie jesteś pewny to najlepszy sposób podjechać. Nikt tu za właścicieli zlomnic nie odpowie.
nieborak Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 Całe rowery liczą jaką zwykły złom więc nic nie musisz demontować. Chyba że jest jakieś alu to tak
Garp Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 Ja bym wystawiał każdy po kolei pod śmietnikiem. Jak się pierwszym ktoś zaopiekuje - to następny Jak tam się pozbywam starych, ale sprawnych rzeczy: szafka, buty trekingowe, garnki. Garnek stał pół godziny
koziakaka Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Napisano 12 Czerwca 2012 mieszkam za miastem, wiec watpie ze ktokolwiek na wiosce na ktorej mieszka kilkadziesiat osob bedzie przygarnial rower, ktory nawet nie wiem czy dziala
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.