Skocz do zawartości

[zlomowanie] co i jak

koziakaka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

mam 2-3 stare rowery, ktore leza na podworku od paru lat - i tak jak w temacie chcialbym je oddac na zlom.

w jakim stanie musze go oddac? zdjac ogumienie, siodelko, klamki, manetki, chwyty i pedaly? czy mozna w calosci?

wiem, ze pewnie co skup to obyczaj, ale moze ktos robil takie cos i ma info, zebym wiedzial czy warto brac sie za rozbieranie.

Napisano

Kozia, co Ty, chcesz się bawić dla 25zł? Oddaj biednym, pewnie jeszcze ktoś na tym pojeździ, albo sobie sprzeda na złom.

W większości biorą całość, bo potem i tak ktoś to rozbiera i części znajdują nowego właściciela.

Napisano

nie robie tego dla kasy, poprostu chce sie ich pozbyc. do smietnika nie wrzuce przeciez, szkoda kilkudziesieciu kg metalu. jeszcze stary komar (motorynka) sie wala.

pytanie tylko czy trzeba oczyscic rower do samego metalu, czy nie

Napisano

Ja bym wystawiał każdy po kolei pod śmietnikiem. Jak się pierwszym ktoś zaopiekuje - to następny :) Jak tam się pozbywam starych, ale sprawnych rzeczy: szafka, buty trekingowe, garnki. Garnek stał pół godziny ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...