tranzystor82 Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Witam Ostatnio mam problem z tylną piastą shimano FH-m525 na obręczy REMEX 7330. Piasta zaczęła wydawać niepokojące dzwięki więc zaglądnołem zajrzałem do środka no i niestety na konusach widać zmęczenie materiału, i lekkie wrzery wżery oczywiście również bębenek złapał luzy. Bierznia Bieżnia po oczyszczeniu wydaję się być w porządku. Natomiast z racji tego iż tym piastą ciągle coś dolega myśłe nad zakupem takiego zestawu kółek cenowo nie biją mnie ąz mocno tak po kieszeni a i są na łożyskach maszynowych co być może przełożyło by się na zywotność piast. http://allegro.pl/ko...2397054205.html Co Panowie poradzicie? , wymianiać zamie piasty, zakupić ten komplet z allegrop czy też kupić konusy i dalej naprawiac tą piastę ? pozdrawiam
Andrew Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 kup nową piastę (np. novatec) lub po prostu nowe koło. Naprawa starej shimano nie ma najmniejszego sensu.
tranzystor82 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 O co myślisz o tych kółkach z aukcji ? Gdyz patrząć teraz to prawdopodobnie będe musiał także zainwestować w nowe szprychy no i wypadało by też wymienić już odrazu przednią piastę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.