metalmilitia Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Przymierzam się do zakupu opon, zastanawiam się nad Ritcheyem, jednak jest moze jakaś alternatywa, posiadam aktualnie Ritchey WCS EXCA Vader, zwijana. myślałem aby zakupić taką samą i tutaj myślałem nad: http://www.bikestacja.pl/opona-ritchey-evolution-2012-p-25474.html lub http://www.bikestacja.pl/opona-ritchey-comp-evolution-2012-p-25475.html Opony różnią się wagą ( 100g) więc czy byłaby to duża różniaca zakupując taką lub taką?
CMIK Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Zależy jak i gdzie jeździsz, ale jakbym miał wydać na opony ok 300zł, to nigdy nie kupiłbym opon takich jakie przed chwilą zajeździłem, za bardzo lubię próbować nowych rzeczy:) Odczuwalna różnica 100g na oponach zależy od tego jak i gdzie jeździsz:) Nie unikniesz więc odpowiedzi na to pytanie.
metalmilitia Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Napisano 11 Czerwca 2012 Jeżdżę w tygodniu po asfalcie, w weekendy wspinaczki górskie. a co do kupowania takich samych opon, mam zamiar wymienić oponę na tył, przód jeszcze miesiąc wytrzyma i wtedy kolejne 150 zł ; / Poza Tym jakie są alternatywne opony w takiej cenie( nie więcej niż 150 zł)? i z podobną wagą ; )
Cox Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 shwalbe Rocket ron evo 2.1 okolo 400 do 450g, zalezy co trafisz, super uniwerslana continental x king 2.0 supersonic (400g) lub 2.2 race sport kolo 500g sprawdzone przez mnie, x king dość mało ekonomiczny (rozlatuje się po 6 miesiącach jazdy, gubi klocki) co nie zmienia faktu że jest to chyba najlepsza wyprodukowana do tej pory opona do xc ritchey z max (mam jedną na chacie) jest dobrą oponą na głębokie błoto, szczególnie w wersji 1,9, ma duze opory toczenia w porównaniu do innych modeli, jeśli ci pasuje taki typ opony to może kup geax gato wszystkich oponek szukaj na allegro, raczej zmiescisz sie w cenie 150zł/sztuka
MateuszBarwina97 Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 a nie lepiej kupić Maxxis'y ignitor ?
metalmilitia Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Napisano 11 Czerwca 2012 Dziękuje za odpowiedzi ; ) Wybiorę Geax Gato, potrzebuje dobrego bieznika na deszczową pogodę. Dziękuje Cox oraz MateuszBarwina97, zapodaliście mi interesujące opony w różnych przedziałach cenowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.