Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne]problem ze śrubami

buryzenek96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wiem ze to nie ten dział na takie tematy,ale mam pewne pytanie.Czy jak mam rozwalony gwint od klamki(gdzie wchodzi śruba przytrzymująca dekielek) to mogę wsadzić śrubę w zepsuty gwint smarując ją klejem anaerobowym?Chodzi mi o to żeby ta śruba siedziała w tym gwincie i przytrzymywała wszystko aby nic sie nie odkręcało.

zależy jak masz zniszczony ten gwint, zerwałeś ?. Jak nie masz innego wyboru to wkręć tą śrubę, żeby nagwintować na nowo to nie wiem czy da radę bo ogólnie robi to maszyna, ale może gwintownikiem m3x0,5mm(nie wiem jakie tam masz te hamulce) pokombinuj popytaj u tokarza, albo nowa część.

• Mod Team

Od tego jest membreana i uszczelka zeby powietrze nie dochodziło, możesz uzyć kleju. W zależności jak ten klej działa można albo lekko natłuścić śrubę aby można było ją odkręcić a klej wzmocni gwint lub ją odtłuścić i wtedy mógł by być problem z odkręceniem.

Przy zakręcaniu tej śruby dobrze by było żebyś dokręcił ją z wyczuciem, czymś docisną dekielek, nie za mocno tak w sam raz :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...