buryzenek96 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam.Wiem ze to nie ten dział na takie tematy,ale mam pewne pytanie.Czy jak mam rozwalony gwint od klamki(gdzie wchodzi śruba przytrzymująca dekielek) to mogę wsadzić śrubę w zepsuty gwint smarując ją klejem anaerobowym?Chodzi mi o to żeby ta śruba siedziała w tym gwincie i przytrzymywała wszystko aby nic sie nie odkręcało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 O jaki dekielek Ci chodzi? Jak sam napisałeś gwint jest uszkodzony i będzie dochodzić powietrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 chodzi mi o zewnetrzna pokrywke zbiorniczka klamki.po prostu czy ten klej anaerobowy bedzie trzymal srube w gwincie tak mocno,żeby przyciskała dekielek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jak już wcześniej Ci odpowiedziałem gwint jest uszkodzony więc jak włożysz śrubkę z tym klejem to nie zadziała on ponieważ musi zostać odcięty dopływ powietrza a w zniszczonym gwincie to nie nastąpi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 zależy jak masz zniszczony ten gwint, zerwałeś ?. Jak nie masz innego wyboru to wkręć tą śrubę, żeby nagwintować na nowo to nie wiem czy da radę bo ogólnie robi to maszyna, ale może gwintownikiem m3x0,5mm(nie wiem jakie tam masz te hamulce) pokombinuj popytaj u tokarza, albo nowa część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Od tego jest membreana i uszczelka zeby powietrze nie dochodziło, możesz uzyć kleju. W zależności jak ten klej działa można albo lekko natłuścić śrubę aby można było ją odkręcić a klej wzmocni gwint lub ją odtłuścić i wtedy mógł by być problem z odkręceniem. Przy zakręcaniu tej śruby dobrze by było żebyś dokręcił ją z wyczuciem, czymś docisną dekielek, nie za mocno tak w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.