Dworniok Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Witam! Chciałbym sobie kupić do swojego roweru wyżej wymieniony licznik, tylko nie wiem jaki ma zasięg. Może ktoś z was może udzielić mi tej odpowiedzi, chciałbym sobie założyć czujnik na tylne koło i nie wiem czy będzie zasięg?
stefan2810 Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Może będzie działał, może będzie gubił zasięg. Odległośc w końcu jest troche większa niż na przedzie. Właściwie to dlaczego na tylne koło. Jaki problem załorzyć na przód?
mklos1 Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Może być problem. Odbiornik jest czuły na wszelkiego rodzaju zakłócenia. Błędnych wskazań (np, że jedziesz 140km/h) nie dostaniesz, bo to jest transmisja cyfrowa, trzeba się liczyć z tym, że będzie tracił połączenie.
Dworniok Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 Jest mały problem z założeniem czujnika na amortyzator (lefty) Potrzebny jest taki uchwyt który kosztuje tyle samo co licznik.
premier2 Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 wątpię, żeby licznik łapał sygnał, chyba że zamontujesz go na sztycy. Nie żartuję - w szosie na trenażerze musiałem zastosować właśnie taki patent, żeby licznik zadziałał
lukaszooo Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Większość bezprzewodowych liczników ma zasięg mniej więcej 60 cm. To wszystko oczywiście zależy od modelu. I z doświadczenia wiem, że montowanie licznika na tylnym kole nie jest najlepszym rozwiązaniem;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.