Skocz do zawartości

[opony] 26x1,75" - 1-95" semislick do 100 zł. za szt.

cienkun

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Poszukuję opon do miasta i na lesne ścieżki, możliwie lekkich. Teraz jeżdżę na Schwalbe CX PRO 26x1,35" ale jednak niezbyt mi leży ta oponka. Ogólnie to jestem bardzo zadowolony z masy i z trzymania w zakrętach, ale w lesie jednak jest ciut za wąska i przez każdy piaseczek muszę przejeżdżać zbyt siłowo.

Szukam czegoś szerszego (1,75" -1,95") ale z małymi oporami toczenia. Jednak nie mogę się zdecydować. :( Ja 70 kg, i jeżdżę raczej delikatnie i raczej unikam błotka. ;)

Tak do 100zł za szt.

edit.

znalazłem oponkę Author cross MTB 26/1,75"

Myślicie że się nada? Używał ktos?

• 2 tygodnie później...

W zależność ile jeździsz w terenie a ile w mieście ale ja bym zdecydowanie brał Schwalbe Smart Sam 2,1 - jak zależy na wadze to zwijke.

Sam jeżdżę i jeżdżę i zajechać ich nie mogę :w00t:

plusy: Dobra przyczepność, niskie opory toczenia, trzyma się i na asfalcie i w terenie :icon_cool:

minusy: cena - jednak ja mam swoje przez 3 lata więc na pewno opłacało się.

Pozdrawiam

Ja już kupiłem te authory, Skusiłem się ze względu na stosunek masy do ceny. Jak przyszły to mnie trochę zatkało, jak zobaczyłem znaczek CST :D ale ogólnie jestem zadowolony. Toczą się na asfalcie OK, w lekkim piasku też dają radę. Zobaczymy tylko czy przeżyją do następnego sezonu :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...