Skocz do zawartości

[zacisk hayes ryde] nie da się włożyć klocków

pneumok0k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Wczoraj wyjąłem klocki hamulcowe z hayes stroker ryde - klocki oryginalne. Wyjąlem w następujace sposob. Najpierw zdjąłem zacisk wykręciłem tą śrubę przelotową na której się trzymają , no i od góry popchłem śrubokrętem - wyszły bez problemu. Chciałem je trochę wyczyścić - jakiś olej na nich był. Dzisiaj chce je założyć i za cholerę się nie da. Tzn wkładam je normalnie (dwa naraz?) wcześniej rozepchnąłem troche tłoczki hamulcowe płaskim śrubokrętem i i niby klocki wchodzą ale nie dochodzą do końca tzn. tam gdzie jest na klockach ten otwór przez który ma przejść ta śruba przelotowa to nie chcą dojść aż tak głeboko żebym mógł przez te otwory przecisnąć tą śrubę. No już próbuje na wszelkie sposoby, wkładam jeden potem dwa naraz i zawsze to samo.... Tam w środku jest jeszcze taka jak by sprężynka metalowa to klocki powinny być po jej zewnętrznych stronach prawda?

Szukałem na forum i na forach innych, ale pisze tylko ogólnie jak wyjąć klocki i potem żeby włożyć, a nie ma nic o moim problemie. Znalazłem ten poradniki, że przy wymianie zamiast zdejmowania zacisku zdjąć koło.. No ale ja już zrobiłem inaczej. Proszę o pomoc

POzdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...