Gość rowermaniak Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam. Mam hamulec mechaniczny z tarczą 180 mm. Chciałbym zamienić na 203 mm ale nie wiem jak z przestawieniem szczęk bo przecież jeśli tarcza będzie większa to trzeba zmienić położenie zacisków. Czy jest taka wymiena możliwa i co trzeba zrobić?? A tak przy okazji to do czego służy ADAPTER?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 adapter sluzy do zamontowania przewaznie wyzej tarczy dziek czemu bedzie ona w "normalnej" odleglosci od tarczy tak jak masz to teraz tylko powiedz mi po co ci taka duza tarcza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Będziesz potrzebował adaptera jeżeli chcesz założyć większą tarczę. Napisz jaki masz amor/ramę bo jeżeli coś od RST to szybko złapie luzy na takiej tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 ponieważ mam słabej firmy zaciski i nie satysfakcjonuje mnie tak słabe hamowanie. w tej sytuacji chciałem kupić większą tarcze. Więc co mam zrobić kupić ten adapter żeby zmienić pozycję zacisków żeby pasowały na 203 mm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 mam dokładnie taki rower (link) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A po co zakładasz, dwa identyczne tematy, pod innymi nickami? :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 witam dokladnie nie wiem o co ci chodzi z tymi klockami ale aby zalozyc wieksza tarcze do roweru musiz skozystac z adaptera. zadales tez pytanie czym jest adapter a wiec reguluje on odleglosc zacisku (calej jego konstrukcji) od amortyzarora. podstawowe pytanie jest tylko jakiego hamulca uzywasz poniewaz wymiana tarczy wcale nie musi dac ci zadowalajacego efektu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 mam dokładnie taki rower (link) Odpuść sobie zmianę tarczy bo to nic nie da. Zacisk to initacja hamulca i nic na to nie poradzisz. Najlepszym wyjściem by było kupno kompetnych mechaników (np. Black Box, Hayes MX1) P.S. Ten "rower" to typowy makrokesz i lepiej sprzedaj go puki jest na chodzie i kup sobie jakiegoś markowego hardtaila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal77 Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Dokładnie tak...wywal te mechaniczne, ja osobiście uważam że hamulce tarczowe mechaniczne są do dupy i są gorsze od zwykłych v-brake'ów...zmień rower, albo kup sobie hydrauliczne...albo załóż v-brakI!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Temat ten został napisany przez użytkownika o nicku - lenoxs. Użytkownik ten dostaje ostrzeżenie za zakładanie podobnych tematów oraz pisanie na forum jako gość w 5 osobach, jako: gość Gość_kuBa* Sportman rowermaniak strongman Mam nadzieję, że to było z twojej strony ostatnie takie głupie zagranko :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Dokładnie tak...wywal te mechaniczne, ja osobiście uważam że hamulce tarczowe mechaniczne są do dupy i są gorsze od zwykłych v-brake'ów...zmień rower, albo kup sobie hydrauliczne...albo załóż v-brakI!!!!!!!!!!!! nie wiem czy sie smiac czy plakac.... po pierwsze: w tym makrokeszu ciezko, to cos nazwac hamulcami mechanicznymi (profanacja hamulcow tarczowych), po drugie: widac, ze nie miales do czynienia nigdy z przyzwoitymi hamulcami tarczowymi - mechanicznymi, po trzecie: nie proponuj chlopakowi do tego sprzetu kupna hydraulikow, bo rower podwoi swoja wartosc, a efekt i tak bedzie zerowy. zamiast hydraulikow lepiej niech odklada kase na rower, ktory bedzie sens pozniej modyfikowac. ps. mam w ogole wrazenie, ze temat moglbyc zalozony dla jaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Albo niech liczy na nie wiem co ze sie dotra i beda jakos hamowac kolega ma promaxa na przodzie z tarcza 160mm i potrafi mnie wyrzucic przez kierownice jezeli siedze na siodelku (70)kg a to juz jest jakas sila hamulce promax'a :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.