rozbujnik Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Chcę kupić sakwy CROSSO DRY BIG i potrzebuję do nich bagażnik. Posiadam hamulce tarczowe (tarcze 180mm), oraz będę montował go na rowerze SCHWINN Mesa GS '06. Z tego co wiem, to do rowerów z tarczami, potrzebne są jakies adaptery do bagażników. Mógłby ktoś mi pomóc dobrać odpowiedni ? Co do samych sakw, to jest coś lepszego w podobnej cenie ? Z tego co czytałem, to chyba wypadają one najlepiej na tle innych.
rozbujnik Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 Mógłby ktoś odpisać ? Zależy mi, żeby ten bagażnik nie był bardzo ciężki i cena też nie może odstraszać. Sakwy mam za 190zł i chciałbym się zmieścić w max. 250zł. W zasadzie sakwy już zamówiłem...dlatego zależy mi na tym bagażniku
MikeSkywalker Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 W tej cenie sam posiadam bagażnik podobny do tego http://allegro.pl/promocja-bagaznik-de-one-24-26-28-do-sakw-i2380695934.html jest kilka bliźniaczych konstrukcji różnych firm, waży to kilogram, mocowanie z przodu można wygodnie dopasować do ramy, jak na razie to obciążałem go w okolicach 10kg ale kolega twierdził że na identycznym przewoził osobę ważącą zdecydowanie więcej niż 25kg ale nie wiem na ile to prawda Jeśli chodzi o zamocowanie z hamulcem tarczowym - owszem, u mnie gryzł się z zaciskiem ale pomogło wysunięcie bagażnika do rozmiaru kół 28" i obcięcie mocowania na pompkę które jest w bagażniku i wszystko działa. Najlepiej podjechać do sklepu i przypasować.
lajtspid Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 Ten bagażnik z linka ma wystajace na boki śruby, które kaleczyć będą sakwę. Ja bym polecił Crosso + adapter do tarczówek, ale to wydatek dwukrotnie większy.
rozbujnik Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Napisano 11 Czerwca 2012 A ewentualnie coś innego w "normalnej" cenie ?
szatek77 Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 rzczywiście bagażnik "kaleczy" sakwy ale taśma klejąca ze zbrojeniem (nie wiem jak sie fachowo nazywa ale cba wiadmo o co chodzi ) załatwiła problem. Użyłem czarnej, żeby nie rzucało się w oczy i jest ok wiec pożesz śmiało kupować bagażnik i adapter do tarczówek
rozbujnik Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Napisano 11 Czerwca 2012 No ok, taśma taśmą , to który bagażnik wziąć, żeby nie przepłacać? Sakwy zamówione...a nie ma gdzie ich przypiąć
lajtspid Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 Taśma też się po pewnym czasie przetrze. Po za tym po co te śruby? Im wiecej ruchomych połączeń, tym większe prawdopodobieństwio, że coś się poluzuje, coś odkręci, coś odpadnie. Im prostsza konstrukcja, tym lepiej. Te bagażniki z tymi śrubami to się nadaja do wożenia wiklinowego koszyka, a nie na wyprawy z sakwami.
rozbujnik Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Napisano 13 Czerwca 2012 A w takim razie, oprocz tego crosso, jaki jeszcze bys polecil bagaznik do ok 60zl?
rozbujnik Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Napisano 16 Czerwca 2012 A taki bagażnik, będzie ok ? http://allegro.pl/bagaznik-rowerowy-kross-alu-na-tyl-pod-sakwy-i2399882481.html
MikeSkywalker Napisano 16 Czerwca 2012 Napisano 16 Czerwca 2012 Myślę że tak, podobna konstrukcja ale bez śrub tylko spawana.
rozbujnik Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Napisano 16 Czerwca 2012 Kupiłem już wszystko, bagażnik miał za wąskie to dolne "ucho" i nie wchodził zaczep, ale dokupiłem te przejściówki z oczkiem crosso, dowierciłem drugą dziurę i zamieniłem te dolne "uszy", wszystko prezentuje się naprawdę solidnie Dzięki a pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.