murkymurmur Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Witam , po kilku latach postanowilem reaktywować zakurzony rower by odchudzić troche mięsień piwny Kiedyś interesowalem się troche trialem na poziomie basic a poźniej przesiadłem na freeride na sprzęcie jaki wrzucam niżej. Aktualnie jestem na etapie konieczności dokupienia hamulców (a przynajmniej przedniego) oraz amortyzatora bo tych dwóch rzeczy po prostu nie mam [; Wrzucam post na forum ponieważ abosolutnie wypadłem ze znajomosci sprzętu na rynku i potrzebuje jakiejś rady. Chcialem usprawnić to co już mam bez wydawania na to jakich znacznych pieniędzy a celem jest złożenie roweru na którym mogłbym zarówno wskoczyć sobie na jakis śmieszny murek jak i śmignąć czasem do lasu (z naciskiem na murek [; )nic na poziomie pro . To zestaw jaki aktualnie posiadam: rama: RB Bandit DS '16 amortyzator: [brak] obręcze: mavic D321 Disc piasty: Funn Big Berta Q20 / Funn Huru Guru opony: Tioga Factory DH 2.3 hamulce przód/tył : [niesprawny] / magura Louise '99 kierownica: Tioga FR mostek: Tioga Task Force przerzutka przód: [brak] korba: Truvative Firex suport : [??? coś za 150 zł 4 lata temu [;] przerzutka tył: XT krótki wózek kaseta: Sram 7.0 pedaly: platformy napinacz: [brak] Dajmy na to ze łączny budżet na amortyzator i hamulce to 1500 zł (do drobnych modyfikacji [; ). Jestem otwarty też na sugestie wymiany czegoś z już posiadanego zestawu na inne lepsze/gorsze/inne itp Z góry thx za wszelkie info i pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.