Skocz do zawartości

[rower] reaktywacja starego sprzętu do 1500 zł

murkymurmur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , po kilku latach postanowilem reaktywować zakurzony rower by odchudzić troche mięsień piwny :D Kiedyś interesowalem się troche trialem na poziomie basic a poźniej przesiadłem na freeride na sprzęcie jaki wrzucam niżej. Aktualnie jestem na etapie konieczności dokupienia hamulców (a przynajmniej przedniego) oraz amortyzatora bo tych dwóch rzeczy po prostu nie mam [; Wrzucam post na forum ponieważ abosolutnie wypadłem ze znajomosci sprzętu na rynku i potrzebuje jakiejś rady. Chcialem usprawnić to co już mam bez wydawania na to jakich znacznych pieniędzy a celem jest złożenie roweru na którym mogłbym zarówno wskoczyć sobie na jakis śmieszny murek jak i śmignąć czasem do lasu (z naciskiem na murek [; )nic na poziomie pro :D. To zestaw jaki aktualnie posiadam:

rama: RB Bandit DS '16

amortyzator: [brak]

obręcze: mavic D321 Disc

piasty: Funn Big Berta Q20 / Funn Huru Guru

opony: Tioga Factory DH 2.3

hamulce przód/tył : [niesprawny] / magura Louise '99

kierownica: Tioga FR

mostek: Tioga Task Force

przerzutka przód: [brak]

korba: Truvative Firex

suport : [??? coś za 150 zł 4 lata temu [;]

przerzutka tył: XT krótki wózek

kaseta: Sram 7.0

pedaly: platformy

napinacz: [brak]

Dajmy na to ze łączny budżet na amortyzator i hamulce to 1500 zł (do drobnych modyfikacji [; ). Jestem otwarty też na sugestie wymiany czegoś z już posiadanego zestawu na inne lepsze/gorsze/inne itp

Z góry thx za wszelkie info i pozdr :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...