Skocz do zawartości

[trasy] Szlak Karpacki

Sputnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od razu piszę, iż szukałem tematów pokrewnych i w internecie i na tym forum, ale nie znalazłem odpowiedniego. No, był może wybijający się podobnym do mojego tytułem, ale jego celem było przejechanie dookoła karpat, ja tymczasem chciałbym przejechać przez nie i w związku z tym mam kilka pytań. Czy istnieje coś takiego jak jednolity szlak karpacki (znakowany jednym kolorem, jak np. nasz główny beskidzki)? Jeśli nie, to czy jest tu może ktoś, kto odważył się wybrać w taką podróż i może podzielić się doświadczeniami i trasą?

Swego czasu istniał portal spmc, prowadzili go nawet polacy, niestety został usunięty i nie jestem w stanie znaleźć chociażby maila do założycieli strony.

Myślałem początkowo jeszcze o transcarpatii, ale wiedzie tylko przez Polskie tereny, ja natomiat chciałbym przejechać całość.

Obiło mi się o uszy, że pieszo idzie się trzy miesiące, czy jest ktoś w stanie to potwierdzić?

Pozdrawiam :)

• Mod Team

Serwus

Poszukaj w archiwach BikeBoardu - oni jechali Karpaty "na raty"-chyba z 2 artykuły były o tym, pełna dzicz i wszystko na garbie. Jeśli nic nie znajdziesz postaram się zeskanować jako tako artykuły i Ci podesłać.

Jak coś -daj znać na PW.

Ps: za to jeśli mogę coś od siebie zaproponować - w podobnym klimacie bardzo bardzo polecam .. Montenegro! Górzyście, dziko i odludzie totalne.

Całego niestety nie udało się nam przejechać z powodu awarii sprzętu, jeśli chcesz, relację wraz ze zdjęciami znajdziesz na tej stronce: www.gsbc.cba.pl. Przejechaliśmy od Jastrzębia Zdroju (musielismy wcześniej rozpocząć) do Krościenka. Wspaniała,niezapomniana przygoda!W tym roku będziemy próbować ponownie...W weekend majowy udało nam się za to ukończyć Mały Szlak Beskidzki - krótszy, ale niedoceniany, bardzo ładny i naprawdę godny polecenia. Jeśli chcesz, mogę Ci co nieco o nim powiedzieć, napisz na priv jak coś ! :)

Może troszkę zdziwi Cię to, dlaczego pytam o karpacki, kiedy jeszcze beskidzkiego nie skończyłem. No cóż, przejechać całe karpaty to moje wielkie marzenie, chce się póki co dowiedzieć, czy jest to w ogóle wykonalne! :) A beskidzki coś czuje, że w tym roku się uda :)

Witam z miłą chęcią pojechałbym rowerkiem do Gdańska lub Wiednia lecz jest problem nie mam z kim moja mała ekipa z która planowaliśmy wiedeń wymiekła wyjazd po 15 lipaca mysle koło 12 dni wyjechac pozwiedzac i wrócic wypad dokad zalezy ile bedzie osóbmysle ,że fajnie byłoby pojechac w 5-10 osób pod namioty jesli jest ktoś zaontersowany zapraszam na gg 42182862 pozdrawiam Mateusz

• Mod Team

Mati54-to fajne, że masz takie plany ale o tym powinieneś napisać w nowym wątku a nie tu, gdzie dyskusja toczy się na temat mocnej wyrypy w stylu enduro.

Zdecydowanie też łatwiej będzie znaleźć Twoja propozycję wszelkim zainteresowanym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...