partyzant Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Hej, Zastanawiam się czy warto zmieniać ramę. Mam 173 cm wzrostu, obecnie jeżdżę na 19" Carverze, który raczej jest za duży, nie ma żadnej przestrzeni pomiędzy nabiałem a górną rurą. Rura podsiodłowa od dolnej krawędzi mufy ma ok 500 cm, górna rura ok 560 mm, pomogła zmiana mostka na 50 mm, opuszczenie sztycy o 10 mm i przesunięcie siodła do przodu i niepełny skok amortyzatora, ale nadal brakuje mi pewności na bardziej stromych zjazdach lub gdy są jakieś uskoki po 7-10 cm. Rama 17" pozwoliłaby na wyciągnięcie Epicona do 140 mm co przy niskim ciśnieniu dałoby ok 130 mm i w miarę płynną pracę (ale i sztywność rozgotowanego makaronu). Zastanawiam się nad ramą Capic choć mają tylko 16". Co myślicie?
severian Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Ta pierwsza rama zdecydowanie za duża,a ta druga za mała :)Ale to tylko moje zdanie.Ten Carver to i dla mnie byłby za duży,a mam 179 cm wzrostu.Coś nie tak jest z tą rozmiarówką...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.