Skocz do zawartości

[rower] Kellys Neos 2011/2012 - czy będzie dobry do rozbudowy?

rasiaknorris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem tu po raz pierwszy i mam pytanie czy ten rower jest dobrą propozycją na start. Z czasem zamierzam go modernizować. Docelowe przeznaczenie to jazda do pracy przez warszawę do raszyna (kiepskie drogi), weekendy po lesie i okolicznych wsiach, wycieczki z dziewczyną która przymierza się do roweru turystycznego w różne zakatki Polski, a za rok w podróż poślubną gdzieś za granicę. W sierpniu planuję jechać do Jury Krakowsko-Czestochowskiej pośmigać po okolicznych zameczkach dlatego staram się w miarę szybko zdecydować bo to już tuż tuż.

Czy ten rower to dobry pomysł na początek - ta rama? Z czasem chciałbym wymienić przerzutki itp. na lepsze pozespoły. Amortyzator pewnie też jest taki sobie. Pytanie mam jeszcze jedno. Jeśli bym wybrał taki rowerek to co w nim można zmienić, a co się nadaje do pozostawienia. Neos z 2011 w necie widziałem za ~1900, a z 2012 w sklepie chciał mi sprzedawca za 2000 sprzedać, czy może ciut więcej. Czy firma Kellys ma dobre podejście do klienta? Jak z ich serwisem? Awaryjność?

Wcześniej myślałem o Viper GTS 2011/2012. Może jest jakiś inny solidny rower w tej cenie który nada się później do rozbudowy?

rasiaknorris@gmail.com

Z góry dziękuję za pomoc!

Napisano

Kellys robi solidne rowery. Bike jest składany z tego co wszystkie inne rowery.Jedyne co ci może nie pasować to geometria.Radzę zrobić kilka kółeczek przed sklepem.Co do osprzętu to są to niskie grupy i moim zdaniem zajedziesz cały napęd razem z piastami po 10 tys kilometrów.Proponuję zakupić rower w GoSporcie , mają przyjazną klientowi politykę gwarancyjną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...