partyzant Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Hej, potrzebuję butów i to dość szybko, Spece Taho po 4 latach i 17 000 km domagają się emerytury. Buty będą używane od masy krytycznej po enduro, nie chcę, żeby miały taką podeszwę jak Taho, bo w jednym bucie się złamała a w drugim źle stanąłem na schodku i oderwała się od wkładki usztywniającej i rozerwała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 [buty] na gwałt, ok 200 zł A kto jest tym szczęśliwcem na gwałt w butach za 200zł ? Lepiej chyba wybrać tańszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jeździł ktoś w butach Northwave Lizzard PRO SBS? Mogę je kupić za 299 zł, są też Shimano M123 za 215 zł + wysyłka. Które będą lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jak kupisz Northwave Lizzard PRO SBS to będziesz 100% zadowolony. Są na pewno lepsze od Shimano M123. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Dużo lepsze, przynajmniej wg mnie! NW jest po prostu bardzo wygodnym i fenomenalnie przewiewnym butem. Zdecydowanie mi podchodzi - polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A Rockster? Są prawie połowę tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevermind Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jeździł ktoś w butach Northwave Lizzard PRO SBS? Mogę je kupić za 299 zł, są też Shimano M123 za 215 zł + wysyłka. Które będą lepsze? Mam poprzednika lizardów, kameleon i są rewelacyjne, lekkie sztywne, przewiewne i wytrzymałe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam poprzednika lizardów, kameleon i są rewelacyjne, lekkie sztywne, przewiewne i wytrzymałe. Pozdrawiam Kameleon przewiewny ?? Żadnej siatki tylko kilka małych dziurek wielkości główki szpilki. Jakoś wątpię w ich dobrą wentylację no chyba że jedziemy w zimę oto KAMELEON: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevermind Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Kameleon przewiewny ?? Żadnej siatki tylko kilka małych dziurek wielkości główki szpilki. Jakoś wątpię w ich dobrą wentylację no chyba że jedziemy w zimę Wiem jak wyglądają kameleony. Wiem również jak działają z tego prostego powodu, że je mam i używam. Za wentylację poza "kilkoma małymi dziurkami wielkości główki szpilki" odpowiada materiał pomiędzy nimi. Wygląda on mniej więcej tak: i moim zdaniem spełnia zadanie. Nie wiem jak Ty wyobrażasz sobie buty do MTB, ale ja mieszkam i śmigam w górach i prawdę mówiąc wolę mieć na nogach buty, a nie sandały z siatką pomiędzy paskami. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Skupmy się na porównaniu Rocksterów (160 zł) i Lizzardów PRO SBS (299 zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jakoś w lizardach nie ma tych śmiesznych dziurek. Wiedzą że wentylacja bardzo słaba więc zastąpili je siatkami. Jak jak bym w górach prowadził lub nosił rower na plecach to też bym zwykłe kameleony kupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Jak to wyjać? Jestem niestety zmuszony kupić Lizzardy bo mogę je odebrać osobiście. Pół roku gwarancji i możliwość zwrotu jest dodatkową zaletą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Próbowałeś odsunąć tą ruchomą część zatrzasku np. śrubokrętem ? Kiedyś miałem takie śmieszne plastikowe nakładki które wkładało się w zatrzask, a wyjmowało właśnie wyżej wspomnianym sposobem. W ostateczności zostaje Ci wykręcenie sprężyny, ale uwaga - ciężko to potem złożyć do kupy (wymaga dużej siły). Mi się jakoś udało na szczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ja bym zrobił nawiert wiertarką jeśli nie można teraz dojść imbusem i poluzował na maksa trzymanie bloku. Później jak poluzujesz to można ręką lub jakimiś szczypcami odgiąć blaszkę trzymającą blok i powinno wyjsć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Operacja "wypięcie" zwieńczona sukcesem. Teraz tylko trzeba przejść lvl "odkręcanie śrubek" i dzida na rower. Odkręcone. Powiedzcie mi tylko jak jest ze ścieralnością podeszwy i wspinaniem się po kamieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Wprawdzie użytkuję model Rebel SBS,ale kształ bieżnika jest taki sam jak w Lizzardach ( pomijam materiał podeszwy). O ile ścieralność nie jest jakaś drastycznie duża,to wchodzenie po kamieniach nie jest najlepsze ze względu na sporą sztywność podeszwy. Miałem zaś styczność z Lizzardami bez SBSa i są one ( te Lizzardy): - bardzo wygodne - w miarę dobrze wentylowane ( choć przy obecnych Rebelach wypadają blado) - trwałe - długo schną po deszczowym wypadzie. Tu uwaga o wentylacji- w Lizzardach bez ochraniaczy mogłem jeżdzić w niższych temeperaturach niż w Rebelach . Konkludując - za 300 pln Lizzardy brałbym w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Buty faktycznie są mega wygodne, ale tej siateczki jest zbyt wiele. Posadzki, mokre drewno i inne nie szorstkie powierzchnie to koszmar... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.