Skocz do zawartości

[~1000zł] cross dla mężczyzny 183cm, 120kg

jacq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam niedrogiego, nieskomplikowanego roweru crossowego (jazda głównie po asfalcie), w cenie ok. 1000zł, na kołach 28 cali. Rower służyć ma głównie do spokojnego zbijania masy, a więc trasy 10km-30km.

Przeglądając to forum natknąłem się na dwa ciekawe, dobrze wyposażone rowery: Lazaro Integral oraz Kands Maestro:

http://allegro.pl/ju...2388504257.html

http://allegro.pl/ro...2392097504.html

Najprawdopodobniej zdecyduje się na któryś z tej dwójki, ale zanim dokonam zakupu chciałbym zadać pytanie: czy owe rowery będą się nadawały do mojego wzrostu i masy (czy wytrzymają ciężar)? Jeżeli nie to jakie rowery polecacie, oczywiście w granicy 1000zł.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Napisano

A mnie Lazaro :)

Przyznam szczerze, że Twoja waga jest niewiadomą dla tych ram. Rowery są stosunkowo niedawno na rynku i nie wiadomo jak rama się zachowa.

Napisano

Żaden z wyżej podanych budżetowych rowerów nie będzie się dla Pana nadawał choćby ze względu na ich gwarantowaną nośność (suma ciężaru rowerzysty i wszystkiego, co ma na/przy sobie oraz roweru - ograniczenie podawane zazwyczaj w karcie gwarancyjnej).

Za 1000 zł nie kupi się nowego roweru dla Pana (należałoby mieć prawie dwukrotnie więcej) . Nawet wśród używanych niełatwo będzie znaleźć odpowiednio wytrzymały (tj. o nośności np. co najmniej 140 kg) i oczywiście w dość dobrym stanie technicznym.

Żaden z wyżej podanych budżetowych rowerów nie będzie się dla Pana nadawał, choćby ze względu na ich gwarantowaną nośność (suma ciężaru rowerzysty i wszystkiego, co ma na/przy sobie oraz roweru - ograniczenie podawane zazwyczaj w karcie gwarancyjnej).

Za 1000 zł nie kupi się nowego roweru dla Pana (należałoby mieć prawie dwukrotnie więcej) . Nawet wśród używanych niełatwo będzie znaleźć odpowiednio wytrzymały (tj. o nośności np. co najmniej 140 kg) i oczywiście w dość dobrym stanie technicznym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...