jacq Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Witam, Szukam niedrogiego, nieskomplikowanego roweru crossowego (jazda głównie po asfalcie), w cenie ok. 1000zł, na kołach 28 cali. Rower służyć ma głównie do spokojnego zbijania masy, a więc trasy 10km-30km. Przeglądając to forum natknąłem się na dwa ciekawe, dobrze wyposażone rowery: Lazaro Integral oraz Kands Maestro: http://allegro.pl/ju...2388504257.html http://allegro.pl/ro...2392097504.html Najprawdopodobniej zdecyduje się na któryś z tej dwójki, ale zanim dokonam zakupu chciałbym zadać pytanie: czy owe rowery będą się nadawały do mojego wzrostu i masy (czy wytrzymają ciężar)? Jeżeli nie to jakie rowery polecacie, oczywiście w granicy 1000zł. Z góry dziękuję za odpowiedź.
jacq Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 Dlaczego Kands bardziej Cię przekonuje? Czy będzie odpowiedni na moje gabaryty?
fomicz Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 A mnie Lazaro Przyznam szczerze, że Twoja waga jest niewiadomą dla tych ram. Rowery są stosunkowo niedawno na rynku i nie wiadomo jak rama się zachowa.
goncian Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 Żaden z wyżej podanych budżetowych rowerów nie będzie się dla Pana nadawał choćby ze względu na ich gwarantowaną nośność (suma ciężaru rowerzysty i wszystkiego, co ma na/przy sobie oraz roweru - ograniczenie podawane zazwyczaj w karcie gwarancyjnej). Za 1000 zł nie kupi się nowego roweru dla Pana (należałoby mieć prawie dwukrotnie więcej) . Nawet wśród używanych niełatwo będzie znaleźć odpowiednio wytrzymały (tj. o nośności np. co najmniej 140 kg) i oczywiście w dość dobrym stanie technicznym. Żaden z wyżej podanych budżetowych rowerów nie będzie się dla Pana nadawał, choćby ze względu na ich gwarantowaną nośność (suma ciężaru rowerzysty i wszystkiego, co ma na/przy sobie oraz roweru - ograniczenie podawane zazwyczaj w karcie gwarancyjnej). Za 1000 zł nie kupi się nowego roweru dla Pana (należałoby mieć prawie dwukrotnie więcej) . Nawet wśród używanych niełatwo będzie znaleźć odpowiednio wytrzymały (tj. o nośności np. co najmniej 140 kg) i oczywiście w dość dobrym stanie technicznym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.