Furuss Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Witam, czy ścieżka rowerowa na Moście Północnym jest już otwarta?
cobraMC Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Nie i nie wydaje mi się żeby w tym roku coś się zmieniło. Ścieżka rowerowa będzie na części mostu gdzie będą jeździły tramwaje. Ruch na moście jest niewielki, więc bez większego stresu można jeździć ulicą.
ElDiablo Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Zgadzam się z kolegą wyżej - ganiam ulicą bezproblemowo...
karni Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 to gitara, tak mi przyszło do głowy bo ostatnio widziałem rowerzystę jadącego wydzielonym pasem S8 na wysokości Bemowa/Bielan
Peter1990 Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 Nie wiem po co wstawiają ten znaki drogowe żeby tylko wkurzyć rowerzystę?. Czasem widzę,że nawet jak jest zakaz to i tak jeżdża tymi drogami którymi nie wolno .
ElDiablo Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 Hmm... zazwyczaj znaki są po to żeby owego rowerzystę chronić.... a nie, że zacytuję wkurzać...
petek Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Widziałem, że zabrali budki ochrony ze ścieżki rowerowej. Czy jest wobec tego przejezdna?
mariusz231 Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Jechalem w sobote od strony tarchomina, to sciezka byla jeszcze zablokowana. Rower trzeba bylo przekladac przez barierki lub sie wracac, zawsze wybieralem 1 opcje Pan z ochrony po stronie bielan powiedzial, ze sciezka ma byc otwarta 1 pazdziernika. Wiec moze to prawda, pomijam fakt, ze miala funkcjonowac juz w maju potem czerwcu itd. Teraz przyjdzie zima zasypie ja sniegiem i znowu bedzie nie przejezdna Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
petek Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Ten ochroniarz mówił mi w sierpniu, że ścieżka będzie od 1 września. Oni chyba nie bardzo się orientują. W każdym razie budek już nie ma. Pojadę dziś tamtędy wracając z pracy. Mam nadzieję, że przejadę bez konieczności zawracania.
mariusz231 Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Mam nadzieję, że przejadę bez konieczności zawracania Ale po co zawracać, jak się boisz jechać ulicą, to polecam wybrać torowisko tramwajowe. Jechałem nim w sobotę pierwszy raz i muszę powiedzieć, że przyjemnie się jechało Na pewno lepiej niż ala chodnikiem, który jest wzdłuż ścieżki, bo na końcu po stronie Bielańskiej jest centralnie ustawiona latarnia. Nawet dla kogoś z wąska kierownica nie ma szans się przecisnąć. Już na trasie toruńskiej jest szerzej
petek Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Będę jechał od strony Bielan na Tarchomin, więc w razie niepowodzenia będę musiał nawrócić na ulicę albo rzeczywiście przejadę po torach.
Publius Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Jest już otwarte, uwaga na pootwierane furtki od strony torowiska. Pozamykałem je jak dzisiaj jechałem, ale chyba ktoś tam wciąż się kręci z robotników i zostawia otwarte.
mariusz231 Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Zapewne robotnicy, bo jadac w sobote tez zwrocilem na to uwage. Akurat malowali cos farba, zapewne to potrwa jeszcze. Zeby zima usuwali snieg ze sciezki >_> Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
petek Napisano 5 Października 2012 Napisano 5 Października 2012 Rzeczywiście otwarte. Jeszcze tylko zrobią ścieżkę wokół przepompowni ścieków przy Wisłostradzie i mam idealną trasę do centrum. Nie wiem dlaczego, ale stan nawierzchni ścieżki na moście jest beznadziejny. Wygląda jakby ze 20 lat miała.
Ulthran Napisano 5 Października 2012 Napisano 5 Października 2012 Ano prawda, nierówne toto niemożebnie. Nie jest dziurawa, ale gładka tym bardziej nie tym nie mniej przyjemnie się jedzie bo szeroko i wygodnie.
petek Napisano 5 Października 2012 Napisano 5 Października 2012 Pod koniec sierpnia udało mi się przejechać tą ścieżką i pomyślałem wtedy, że pewnie położą jeszcze jedną, ostateczną warstwę asfaltu przed oddaniem. Jak widać bardzo się myliłem
ElDiablo Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 jeździli tam autami, wozili towar. Ścieżka w opłakanym stanie. Żenada! Jestem ciekaw kto zrobił odbiór techniczny, ze się podpisał pod tym to aż zaskakujące. Chyba i tak będę pomiatał po ulicy. Do kitu jest również to że trzeba przeciąć dwie ulice, podczas gdy most leci górą.
ishi Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 na serio otwarte??? w zeszłym tyg jak lookałem z autobusu to wydawalo mi się, że jeszcze pozagradzane :-/ PS. podświeltenie ledowe tej sciezki w nocy wyglada obiecująco
mklos1 Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Nie byłem jeszcze, ale skoro jest tak tragicznie to zrobię parę fotek... Nie wiem tylko kiedy mi się uda...
ElDiablo Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Dzisiaj dla sprawdzenia pomknąłem.... zachwycony nie będziesz. Tylko jak znam życie zaraz wstawią znaki zakazu wjazdu rowerom na jezdnię i tak czy inaczej trzeba będzie tamtędy latać
Ulthran Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że znaki zakazu wjazdu rowerów na MMSC (boski skrót) są tam już od dawna
petek Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Do tej pory żadnych zakazów nie było.
ishi Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Dzisiaj dla sprawdzenia pomknąłem.... zachwycony nie będziesz. mam fula, wiec jeżeli nie biędzie 2m dropów to przeżyje i tak to lepsze niż tachanie roweru po schodach technicznych i jazda 80cm pasem od strony południowej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.