Furuss Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Witam, czy ścieżka rowerowa na Moście Północnym jest już otwarta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobraMC Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Nie i nie wydaje mi się żeby w tym roku coś się zmieniło. Ścieżka rowerowa będzie na części mostu gdzie będą jeździły tramwaje. Ruch na moście jest niewielki, więc bez większego stresu można jeździć ulicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Zgadzam się z kolegą wyżej - ganiam ulicą bezproblemowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karni Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 a nie ma jakiegoś zakazu dla rowerów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Nie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karni Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 to gitara, tak mi przyszło do głowy bo ostatnio widziałem rowerzystę jadącego wydzielonym pasem S8 na wysokości Bemowa/Bielan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter1990 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Nie wiem po co wstawiają ten znaki drogowe żeby tylko wkurzyć rowerzystę?. Czasem widzę,że nawet jak jest zakaz to i tak jeżdża tymi drogami którymi nie wolno . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Hmm... zazwyczaj znaki są po to żeby owego rowerzystę chronić.... a nie, że zacytuję wkurzać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petek Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Widziałem, że zabrali budki ochrony ze ścieżki rowerowej. Czy jest wobec tego przejezdna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Jechalem w sobote od strony tarchomina, to sciezka byla jeszcze zablokowana. Rower trzeba bylo przekladac przez barierki lub sie wracac, zawsze wybieralem 1 opcje Pan z ochrony po stronie bielan powiedzial, ze sciezka ma byc otwarta 1 pazdziernika. Wiec moze to prawda, pomijam fakt, ze miala funkcjonowac juz w maju potem czerwcu itd. Teraz przyjdzie zima zasypie ja sniegiem i znowu bedzie nie przejezdna Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petek Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ten ochroniarz mówił mi w sierpniu, że ścieżka będzie od 1 września. Oni chyba nie bardzo się orientują. W każdym razie budek już nie ma. Pojadę dziś tamtędy wracając z pracy. Mam nadzieję, że przejadę bez konieczności zawracania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Mam nadzieję, że przejadę bez konieczności zawracania Ale po co zawracać, jak się boisz jechać ulicą, to polecam wybrać torowisko tramwajowe. Jechałem nim w sobotę pierwszy raz i muszę powiedzieć, że przyjemnie się jechało Na pewno lepiej niż ala chodnikiem, który jest wzdłuż ścieżki, bo na końcu po stronie Bielańskiej jest centralnie ustawiona latarnia. Nawet dla kogoś z wąska kierownica nie ma szans się przecisnąć. Już na trasie toruńskiej jest szerzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petek Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Będę jechał od strony Bielan na Tarchomin, więc w razie niepowodzenia będę musiał nawrócić na ulicę albo rzeczywiście przejadę po torach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Jest już otwarte, uwaga na pootwierane furtki od strony torowiska. Pozamykałem je jak dzisiaj jechałem, ale chyba ktoś tam wciąż się kręci z robotników i zostawia otwarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Zapewne robotnicy, bo jadac w sobote tez zwrocilem na to uwage. Akurat malowali cos farba, zapewne to potrwa jeszcze. Zeby zima usuwali snieg ze sciezki >_> Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petek Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Rzeczywiście otwarte. Jeszcze tylko zrobią ścieżkę wokół przepompowni ścieków przy Wisłostradzie i mam idealną trasę do centrum. Nie wiem dlaczego, ale stan nawierzchni ścieżki na moście jest beznadziejny. Wygląda jakby ze 20 lat miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulthran Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ano prawda, nierówne toto niemożebnie. Nie jest dziurawa, ale gładka tym bardziej nie tym nie mniej przyjemnie się jedzie bo szeroko i wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petek Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Pod koniec sierpnia udało mi się przejechać tą ścieżką i pomyślałem wtedy, że pewnie położą jeszcze jedną, ostateczną warstwę asfaltu przed oddaniem. Jak widać bardzo się myliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 jeździli tam autami, wozili towar. Ścieżka w opłakanym stanie. Żenada! Jestem ciekaw kto zrobił odbiór techniczny, ze się podpisał pod tym to aż zaskakujące. Chyba i tak będę pomiatał po ulicy. Do kitu jest również to że trzeba przeciąć dwie ulice, podczas gdy most leci górą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 na serio otwarte??? w zeszłym tyg jak lookałem z autobusu to wydawalo mi się, że jeszcze pozagradzane :-/ PS. podświeltenie ledowe tej sciezki w nocy wyglada obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Nie byłem jeszcze, ale skoro jest tak tragicznie to zrobię parę fotek... Nie wiem tylko kiedy mi się uda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Dzisiaj dla sprawdzenia pomknąłem.... zachwycony nie będziesz. Tylko jak znam życie zaraz wstawią znaki zakazu wjazdu rowerom na jezdnię i tak czy inaczej trzeba będzie tamtędy latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulthran Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że znaki zakazu wjazdu rowerów na MMSC (boski skrót) są tam już od dawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petek Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Do tej pory żadnych zakazów nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dzisiaj dla sprawdzenia pomknąłem.... zachwycony nie będziesz. mam fula, wiec jeżeli nie biędzie 2m dropów to przeżyje i tak to lepsze niż tachanie roweru po schodach technicznych i jazda 80cm pasem od strony południowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.