Skocz do zawartości

[rower] AUTHOR Dexter opłaca się?

Dejq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, na początku zaznaczam że jestem nowy na forum.

Interesuje mnie rower AUTHOR Dexter, najlepiej rama 21" (cena waha się pomiędzy 2200-2500) ponieważ jestem dość wysoki.

Zależy mi na tym aby rower był dobry do podjazdów, zjazdów i agresywnych zjazdów w lesie, czy ten rower spełniałby te wymagania? Jeżeli nie to prosiłbym o doradzenie najlepszego roweru dla mnie do 2,700 zł~

Interesuje mnie zakup tego roweru ponieważ sklep mam 200 metrów od domu, ale zakup przez internet lub wybranie innego sklepu chyba nie zrobi mi problemu.

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź, pozdrawiam.

Napisano

Dlaczego się nie opłaca, to dobra cena jak na tak wyposażony rower, w czym niby Kross za 2270 zł czyli Kross A4 jest lepszy ? Wcale nie jest lepszy, ma lepszą tylną przerzutkę ale gorszy amortyzator ;)

Za to Unibike jest droższy ....

Napisano

No wiesz te rowery są zupełnie inne, Unibike ma całkiem inne ramy - dłuższe, a który bardziej Ci podpasuje to już musisz sam sprawdzić.

Zmiana biegów będzie taka sama ponieważ rowery mają takie same manetki, a sama przerzutka nie poprawi tak znacznie pracy napędu.

Napisano

Wiesz co, miałem ten rowerek, jest dosyć ciezki, mi tam jazda na nim sprawiała dosyć problemów. Przedewszystkim jego geometria jest bardziej turystyczna, niejest dośc zwrotny, sprawia wrażenie takiego zamulonego i ocięzałego... Nie wiem jak z twoją waga, ale przy moich wtedy 100kg zatrzymanie tego roweru tymihamulcami przy ostrzejszym zjeździe w górch też było problemem... więc jeżeli chcesz sobie ostro pojeździć to nie polecam.

Bardzo polecam Instincta z 2010 roku całkiem inna jazda, dużo lepszy osprzęt, udało się go załatwić dla kumpla z wyprzedarzy za 3000pln. Musiałbys poszukać czy gdzieś nie jest dostępny.

Napisano

Zależy mi na tym aby rower był dobry do podjazdów, zjazdów i agresywnych zjazdów w lesie, czy ten rower spełniałby te wymagania?

Domyślam się, że będzie to raczej górzysty teren więc na bardzo agresywną jazdę może być za mało. Z tym budżetem jakikolwiek byś nie wybrał to bardzo odczuwalnych różnic nie odczujesz. Ważniejsze od osprzętu (napęd) są dobre hydrauliki i przedni widelec.

Obes nie, że bym się czepiał ale zarzut wyższej ceny za jednak lepiej poukładany osprzętowo UNIBIKE jest trochę niedorzeczny.

Napisano

Z tych dwóch zdecydowanie to wybrał bym tego z Decathlonu... Zdecydowanie najlepszy sprzetowo w teh cenie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...