maclaren2 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Przód od początku hamował dość kiepsko toteż postanowiłem zmienić klocki na jakieś fajne. Poszukałem kupiłem shimano za 70 zł no i cud miód malina hamowały nieźle, koło stawało w miejscu, ale po zimie rower trzeba było oddać do przeglądu to mówię przy okazji do serwisanta żeby odpowietrzyl przód bo był bardziej miękki względem tylnego. Dziś obieram rower i okazuje się, że przód nie hamuje praktycznie wcale. Hamulec jest twardy więc na pewno jest dobrze odpowietrzony. Wydaje mi się, że klocki zostaly po prostu zapaćkane olejem mineralnym. Serwisant powiedział, że muszą sie dotrzeć, ale jeżdzę i hamuję juz od 2h, zero zmian... One naprawdę mają się dotrzeć? W drugim rowerze odpowietrzałem zmieniałem klocki (mam tam Hayesy) i nic nigdy nie musiało się docierać. Czy chciał mnie po prostu spławić, jeżeli tak to jak z tym wlaczyć w końcu 70 zł piechotą nie chodzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Możliwe że chlapną Ci olejem po klockach. Jak dałeś 7 dych to metaliki masz,umyj i do pierarnika na 200st, 20 minut. Przy okazji odtłuść tarczę, można wodą z Ludwikiem. Po umyciu klocki muszą się dotrzeć, ale wystarczy przejechać ok. kilometra z wciśniętą lekko klamką i hamulec jak nie jest zatłuszczony powinien odzyskać moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maclaren2 Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Możliwe że chlapną Ci olejem po klockach. Jak dałeś 7 dych to metaliki masz,umyj i do pierarnika na 200st, 20 minut. Przy okazji odtłuść tarczę, można wodą z Ludwikiem. Po umyciu klocki muszą się dotrzeć, ale wystarczy przejechać ok. kilometra z wciśniętą lekko klamką i hamulec jak nie jest zatłuszczony powinien odzyskać moc. Poogło, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.