Lilas Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Moje dotychczasowe korzystanie z roweru w głównej mierze opierało się na jeździe po miejskich ścieżkach rowerowych. Aktualnie taka jazda nie sprawia mi zbyt wiele frajdy i szukam mocniejszych wyzwań. Złapałem straszną zajawkę na MTB, downhille i tego typu rzeczy. Doświadczenie w tym mam zerowe dlatego prosiłbym was żebyście pokazali mi z czym się to je. Potrzebuje jakiś podstawowych rady dotyczących jazdy, bezpieczeństwa, tras i ogólnie wszystkiego co powinienem wiedzieć na sam początek. Nie wiem czy coś takiego w ogóle istnieje ale czy są może jakieś tutoriale dotyczące samej jazdy po ciężkim terenie? Chodzi mi na przykład o technikę skakania z jakiś skarp, czy trzeba lądować na przednim kole czy na tyle, czy mozna to samo zastosować do roweru bez tylnego amortyzatora czy konieczna jest amortyzacja, czy przy zjazdach pochylać się do przodu, czy przy skokach z wysoka siedzieć na siodełku.. itp. Dodam tylko że dysponuje rowerem Kross level A2 disc 2010 http://www.ceneo.pl/5614251s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Brian Lopes, Lee McCormack - Jazda rowerem górskim. Świetnie napisana książka, znajdziesz tam odpowiedzi na wiele pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 przy posiadaniu A2 dh sobie podaruj, raczej celuj w xc, maratony mtb lub zmień rower i tu może się przydać: Joel Friel "BIBLIA treningu kolarza górskiego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Jak rozumiesz angielski ze słuchu polecam filmik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.