Skocz do zawartości

[koło] tylne z allegro do 100 zł

Swisstack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

poszukuję koła do mojego roweru.

interesuje mnie przede wszystkim tylne koło, choć jeśli będzie jakiś godny uwagi komplet to też chętnie go podejmę.

Aktualnie mam jakieś stare koło z makrokesza, którego nawet wyprostować się nie da.

Dlatego chcę je wymienić na coś solidniejszego, choć wciąż taniego. chciałbym zmieścić się w ok. 200 zł za komplet, oczywiście mogę dopłacić trochę.

Propozycje z allegro:

Pierwsza

Druga

Trzecia

Czy któreś z tych kół jakoś szczególnie się nadają do lekkiego xc i jazdy ogólnej? Które najbardziej się opłaca? Ten trzeci zestaw nie będzie za słaby?

Z góry dziękuję za pomoc:)

Pozdrawiam!

• Mod Team
Napisano

Jesteś pewny ze szukasz koła na kastę? Makrokesze raczej nie posiadają takich luksusów. Jezeli nie masz kasety, pierwsze koło jest ok bo jest razem z kasetą w całkiem przystępnej cenie.

Napisano

Jestem, pewien. Z makrokesza mam tylko koła, składałem rower sam, była to opcja budżetowa, i koła zostały jakie były pod ręką, a że teraz ten stan rzeczy mi nie odpowiada, to chciałem je zmienić, a nowe koło pod wolnobieg byłoby staniem w miejscu, więc chcę już mieć kasetę. Do tego kasetę łatwiej umyć niż wolnobieg, bo można ją po prostu wrzucić do benzyny i wytrząchać.

Stąd ta rozterka.

A piasta i obręcz tego koła dają radę?

Napisano

Co nieco się zmieniło, teraz moje propozycje to:

1 allegro

2 allegro

3 allegro

Co sądzicie? który profil będzie lepszy z myślą o średnio-lekkim xc z dużymi i częstymi przeplotami jazdy po asfalcie?

Domyślam, się, że najwęższy profil może utrudniać założenie szerokiej opony, więc raczej ACE18 jest zdyskwalifikowana. Z drugiej strony mam zamiar jeździć na tym kółku w dużej części po asfalcie, więc DM24 też jest chyba lekkim przegięciem, i utrudniałoby jazdę na wąskich oponach (np. kwestach 1,5). Kompromisowo DH19 jest chyba najciekawszym wyborem, pozostaje tylko pytanie, czy piasta się nadaje, i czy są to kółka, na które warto wydać te dwie stówki.

Proszę o pomoc i pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...