hudy8 Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Witam.Sprzedałem dziś mojego górala który służył mi parę ładnych lat.Mam zamiar kupić teraz coś "spokojniejszego" na weekendowe wycieczki bym mógł zamontować siodełko i zabrać dzieciaka na wycieczkę.Prosze o pomoc w wyborze roweru który bedzie do tego najlepszy.Na które firmy warto zwrócic uwagę lub dokładnie na które modele rowerów.Na allegro jest masa takiego sprzetu jednak nie mogę sie zdecydować.Chcę na to wydać ok 700zł.Pozdrawiam Witam.Sprzedałem dziś mojego górala który służył mi parę ładnych lat.Mam zamiar kupić teraz coś "spokojniejszego" na weekendowe wycieczki bym mógł zamontować siodełko i zabrać dzieciaka na wycieczkę.Prosze o pomoc w wyborze roweru który bedzie do tego najlepszy.Na które firmy warto zwrócic uwagę lub dokładnie na które modele rowerów.Na allegro jest masa takiego sprzetu jednak nie mogę sie zdecydować.Chcę na to wydać ok 700zł.Pozdrawiam co myślicie np o czyms takim: http://allegro.pl/miejski-rower-28-gianon-alu-made-in-italia-i2391574151.html co myślicie np o czyms takim: Allegro lub takim: http://allegro.pl/kands-galileo-solidny-treking-28-na-nasze-drogi-m-i2401257548.html
hudy8 Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Napisano 9 Czerwca 2012 Widzę że nikt nie pomoże.ponad 200 otwarć tego tematu i żadnej odpowiedzi??
Nash Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Widzę że nikt nie pomoże.ponad 200 otwarć tego tematu i żadnej odpowiedzi?? W rowerach do jazdy miejskiej do 700zł nie ma czego oceniać. Patrz zeby rama była aluminiowa i to w sumie tyle. Do takich rowerów montuje się sam szrot więc jaki byś nie kupił, będizesz miał dziadostwo. Jak mówiłem, sugeruj się ramą bo na bank będizesz coś w nim wymieniał.
Burak Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Ja bym akurat unikał aluminiowych ram w tak tanim modelu. Tani napęd oparty na zewnętrznych przerzutkach nie wytrzyma codziennego uzytkowania, a na pewno nie da wytrzyma dodatkowego obciazenia fotelikiem i dzieckiem. Ja bym szukal prostego roweru z trzybiegowa piasta.
hudy8 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 Czyli można oceniac rowery które sa warte pare tysiecy po te poniżej tys to dzidostwo.nie bądxmy smieszni.Wyleczyłem sie z drogich rowerow po tym jak kupiłem rower za prawie 2tys i zrobiłem na nim przez 6 lat może 300km.Potrzebuję roweru na którym bedę jeździł z dzieciakiem na wycieczki powiedzmy w weekendy a nie do codziennej jazdy po 100km.Czy osprzęt jest aż tak kiepski że nie wytrzyma pod obciążeniem dziecka?? To rowery musieli by produkować do odpowiedniej wagi bo ten sam rower może służyć komuś co waży 60kg i temu co waży 90kg...No cóż zdecydowałem się na tego Gianona przez to że ma aluminiową ramę i jest dość lekki jak na taki rower.Co do osprzetu nie jest na wysokim poziomie ale na wycieczki mysle że w zupełnosci wystarczy...
amoniak Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Po pierwsze jak masz zamiar jeździć z dzieciakiem w foteliku to na dzień dobry odpuść sobie rowery z napędem 7 biegów z tyłu i klasycznymi przerzutkami powinieneś kupić rower który ma z tyłu kasetę a nie wolnobieg Jak poznać Rowery z kasetą mają minimum 8 przełożeń z tyłu Nie chodzi wcale o ilość biegów Chodzi o budowę tylnej piasty. Gdzieś o tym pisałem ale nie chce mi się szukać. Generalnie wolnobiegi obecnie są dedykowane do ROWERÓW DZIECIĘCYCH. Chodzi o ułożyskowanie i podparcie osi przez owe łożyska. Wybitnie niekorzystne w przypadku wolnobiegu. Przy obciążeniach będzie gięta i wyłamywana oś. Im większa waga tym większe obciążenia. Bym Ci zaproponował rower z piastą wielobiegową SRAM SPECTRO lub Shimano NEXUS SRAM kiedyś dawał gwarancję na 1.000.000 km przebiegu Przerzutki w piaście są praktycznie bezobsługowe. Szukaj roweru z takim rozwiązaniem W Realu widziałem takie mieszczuchy z 7 biegową piastą z dynamkiem w piaście przedniej bez amortyzatora z przodu w cenie ~900 zł IMHO bardzo dobra cena za taki rowerek http://allegro.pl/rower-28-aluminiowy-7-biegow-shimano-promocja-i2392528882.html takie coś znalazłem
firefoks Napisano 16 Czerwca 2012 Napisano 16 Czerwca 2012 A ja proponuję podjechać do Auchan. Teraz maja promocje na rowery-30 % taniej.Jest między innymi trekking z przerzutka acera i 2 typowe mieszczuchy z biegami w piascie: jeden 3 biegowy Nexus a drugi 7 biegowy, za przeproszeniem, Sram. Wszystko na kołach 28 cali,z dynamem w piascie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.