nysander Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Rowery Kands na forum cieszą się popularnością jako tanie a oparte na dobrym osprzęcie. Jednym z dystrybutorów jest Bike Factor / bf_bike (allegro). Niestety moja opinia o tym sklepie jest co najwyżej neutralna. 2 rowery zamówione i opłacone 30.05 w konkretnych kolorach. deklarowana data wysyłki 04.06.12. 05.06 (deklarowany dzień dostarczenia) dowiaduję się, że jeden z rowerów nie będzie w zamówionym kolorze bo im się skończyły, ciekawostką jest fakt, że taka informacja na aukcji pojawiła się już 31.05. Oczywiście Pani ze sklepu deklaruje wysyłkę 05.06. Tak więc sobie czekamy na dostawę 06.06 ale po X telefonach do firmy i sprawdzaniu przez nich gdzie jest przesyłka (oczywiście wina zrzucona na kuriera OPEK) o godzinie 20 dostaję sms'a, że z uwagi na "długi weekend w OPEK" rowery będą dopiero u mnie w piątek (czyli dzisiaj 08.06). Rowery odebrane dziś. Data nadania 06.06 a więc cały dzień byłem oszukiwany, że rowery są już w drodze. Byłem przygotowany na czas realizacji wg deklaracji z maila (do 5 dni) ale wysyłka rowerów trwająca 10 dni to już z lekka przegięcie. Całkiem inaczej sytuacja by wyglądała gdyby ktoś wprost powiedział, że spie....ył sprawę i jest opóźnienie. Tak więc zwracam uwagę na brak terminowości tego sklepu. Jeśli chodzi o rowery to potwierdzam opinię forumową co do ich wykonania, po pierwszej przejażdżce jesteśmy zadowoleni. edit: a tak wygląda podsumowanie transakcji negatywem ze strony sklepu: " PROSZĘ NIE DZWONIĆ Z BURACKIM AKCENTEM ROZMOWY, NIE DOMAWIAĆ DODATKOWYCH AKCESORIÓW I PATRZEĆ NA TERMINY REALIZACJI, PONIEWAŻ Z NASZEJ STRONY ZAMKNĘŁA SIĘ TYRANSAKCJA W 5 DNIOWYM PRACUJĄCYM TERMINIE DOSTAWY. POZDRO I PROSZĘ SPRAWDZIĆ DATĘ NADANIA!!!" pozostawiam to bez komentarza, bo żadnych akcesoriów się nie domagaliśmy do roweru. płaciłem za rowery i miały być rowery, a że w ramach rekompensaty za brak koloru zadeklarowali się dosłać marne zamknięcia do roweru otwierane kombinerkami to ich inwencja zaakceptowana przeze mnie a nie wymuszona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domi32 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Rowery Kands na forum cieszą się popularnością jako tanie a oparte na dobrym osprzęcie. Jednym z dystrybutorów jest Bike Factor / bf_bike (allegro). Niestety moja opinia o tym sklepie jest co najwyżej neutralna. 2 rowery zamówione i opłacone 30.05 w konkretnych kolorach. deklarowana data wysyłki 04.06.12. 05.06 (deklarowany dzień dostarczenia) dowiaduję się, że jeden z rowerów nie będzie w zamówionym kolorze bo im się skończyły, ciekawostką jest fakt, że taka informacja na aukcji pojawiła się już 31.05. Oczywiście Pani ze sklepu deklaruje wysyłkę 05.06. Tak więc sobie czekamy na dostawę 06.06 ale po X telefonach do firmy i sprawdzaniu przez nich gdzie jest przesyłka (oczywiście wina zrzucona na kuriera OPEK) o godzinie 20 dostaję sms'a, że z uwagi na "długi weekend w OPEK" rowery będą dopiero u mnie w piątek (czyli dzisiaj 08.06). Rowery odebrane dziś. Data nadania 06.06 a więc cały dzień byłem oszukiwany, że rowery są już w drodze. Byłem przygotowany na czas realizacji wg deklaracji z maila (do 5 dni) ale wysyłka rowerów trwająca 10 dni to już z lekka przegięcie. Całkiem inaczej sytuacja by wyglądała gdyby ktoś wprost powiedział, że spie....ył sprawę i jest opóźnienie. Tak więc zwracam uwagę na brak terminowości tego sklepu. Jeśli chodzi o rowery to potwierdzam opinię forumową co do ich wykonania, po pierwszej przejażdżce jesteśmy zadowoleni. edit: a tak wygląda podsumowanie transakcji negatywem ze strony sklepu: " PROSZĘ NIE DZWONIĆ Z BURACKIM AKCENTEM ROZMOWY, NIE DOMAWIAĆ DODATKOWYCH AKCESORIÓW I PATRZEĆ NA TERMINY REALIZACJI, PONIEWAŻ Z NASZEJ STRONY ZAMKNĘŁA SIĘ TYRANSAKCJA W 5 DNIOWYM PRACUJĄCYM TERMINIE DOSTAWY. POZDRO I PROSZĘ SPRAWDZIĆ DATĘ NADANIA!!!" pozostawiam to bez komentarza, bo żadnych akcesoriów się nie domagaliśmy do roweru. płaciłem za rowery i miały być rowery, a że w ramach rekompensaty za brak koloru zadeklarowali się dosłać marne zamknięcia do roweru otwierane kombinerkami to ich inwencja zaakceptowana przeze mnie a nie wymuszona OOO, dobrze wiedzieć , właśnie tam chciałam zamówić LAZARO V3 dla męża , a dlatego u tego sprzedawcy , bo nigdzie indziej nie ma . Co robić, co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nysander Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 spróbuj napisać do infinitibike oni też handlują kandsem, może mają a jak nie mają to Ci zamówią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 sory Stary ale Cie coś nosi... zmieścili się w 5 dniach roboczych, więc nie wiem po co ten temat, przez takich oszołomów jak Ty, powstaja durne legendy. A mod oczywiście mi wlepi ostrzeżenie, pozostawiając durny temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nysander Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 proponuję jednak czytać ze zrozumieniem, bo ostateczny czas dostawy to jedna z kwestii które mam im do zarzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker123 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 A ja mam o tej firmie bardzo dobre zdanie, kupiłem już od nich 8 rower, prawie wszyscy moi znajomi już jeżdzą na rowerach kupionych u nich. Mają bardzo dobre ceny i rowery są świetnie przygotowane, kolega raz poszedł z rowerem do serwisu który mu zamówiłem żeby złożyć i serwisant był zdziwiony, że wszystko jest super przygotowane. Ja na pewno będę u nich zamawiał jeżeli będzie tylko taka potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.