spamkuba Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 czy wszystkie recony silver tk sa powietrzne? http://www.sram.com/rockshox/products/recon-silver-tk na 2 pierwszych zdjeciach nie ma tego wentyla a na kolejnych jest... mam ten bez wentyla mam rozumiec ze jest gorszy? poza tym nie czuje roznicy po zmianie na lockout a przy kreceniu pokretla preload czuje tylko mala roznice w uginaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk2312PL Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Jeśli ustawisz na lockout, to amor powinien się zablokować. Jeśli tak się nie dzieje to znaczy że coś jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Nie wszystkie są powietrzne, jest też wersja sprężynowa (masz to nawet napisane w specyfikacji którą podałeś), czy sprężynowa jest gorsza, niestety tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Mam Recona Silvera TK Coil (ze sprężyną stalową). Locout działa świetnie - różnicę czuć ewidentnie - pomaga przy podjazdach. Regulacja wstępnego naprężenia sprężyny też działa i w połączeniu z regulacją odbicia (Królik i Żółw od spodu jednej z rur amora) można dość dobrze wyregulować ten amortyzator. Wiadomo, że jest cięższy od np. Solo Air ale do codziennych, amatorskich zabaw jak dla mnie wystarcza... Zaczął tylko coś ostatnio zgrzytać/sapać przy uginaniu... Może to czas na jakiś grubszy serwis ? Ma ok. 2000km przebiegu a do tej pory tylko wilgotna szmatka i Brunox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.