Marcin1212127 Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Witam, otóż wczoraj zauważyłem że przednie koło krzywo stoi względem roweru, górna część koła jest o 1 cm bliżej lewej strony amortyzatora, więc to dosyć dużo. Problem pojawił się po założeniu nowego hamulca hydraulicznego na przód (magura louise). Gdy mocno pociągnę koło w drugą stronę to wraca mniej więcej do swojej pozycji lecz przy do hamowaniu znów się przekrzywia... Próbowałem kilka razy równo włożyć koło od nowa, lecz po kilku mocniejszych szarpnięciach hamulca znowu koło idzie w stronę zacisku... Co może powodować ten problem ? Boje się tak jeździć, ponieważ tarcza jest wtedy źle osadzona w zacisku, piszczy i może go uszkodzić. Pozdrawiam i proszę o pomoc... PS: zacisk zawsze zamykam z pełną siłą więc koło jest mocno osadzone.
Fenthin Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Jakieś luzy na pieście, szprychy dobrze naciągnięte, tarcza i zacisk odpowiednio przykręcone?
Marcin1212127 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Napisano 8 Czerwca 2012 Szprychy niedawno naciągane... Hamulec też raczej porządnie przykręcone , co do piasty nie wiem
Obes Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Zamykasz z pełną siłą ale jeśli masz piastę z konusami a jeden nie jest dokręcony to luz mimo mocnego zamknięcia i tak będzie .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.