Skocz do zawartości

[rower] Specialized Carve Comp vs Scott scale 29er Team

Mateusz30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pytanie do osób, które miały okazję polatać na powyższych sprzętach. Jakie różnice subiektywne w prowadzeniu obu rowerów zauważyliście. Interesuje mnie zwrotność, komfort, przyśpieszenie. Który byście Wy z tych dwóch wybrali i dlaczego.

Zawężyłem swój wybór do tych dwóch rowerów ze względu na rozmiar i dostępność ramy oraz serwisu. Nie mam możliwości przejechać się specem przed zakupem (bo ich nie ma na miejscu), więc proszę o opinie.

Dziękuję.

Posiadam od kilku dni Scott Team.

Specem nie jeździłem, to nie porównam (choć miałem przyjemność bujnąć się Stumpjumperem i była to tylko i wyłącznie przyjemność)

Tak z tabelki wynika, że napęd Scott ma lepszy, rama też wygląda na mój gust przyjemniej, ale to tylko zdjęcie.

W kwestii jazdy. Przesiadłem się ze Scale 70 i jestem bardzo zadowolony. Zwrotność super, sztywny, dobrze przyspiesza i nawet na nwiększym kole daje radę na stromych podjazdach (przełożenie 24x36).

Zastanawiam się tylko cały czas nad wymianą kierownicy na prostą (bez gięcia jak w oryginale) bo coś nie umiem do tego przywyknąć i nad przekładką rogów. Brakuje mi ich szczególnie na płaskim i przy wietrznej pogodzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...