Skocz do zawartości

[plecak] Co sądzicie o tym modelu?

dawid1110

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pojemności brak, z opisu wynika, że mieści się w nim dętka, portfel i pompka. Czy nie lepiej kupić torbę podsiodłową i nie mieć mokrych pleców??

Napisano

Moim zdaniem jeżeli w plecaku nie ma bukłaka i jest takiej pojemności jak ten z linka to nie ma sensu bawić się w jazdę z plecakiem. Większa torba podsiodłowa pozwala bez problemu pomieścić drobiazgi, a plecy będą suche. Plecak, jest sensownym pomysłem jeżeli jesteś w stanie zmieścić do niego wszystkie szpargały (narzędzia, części, drobiazgi osobiste) plus jakaś kurtka/bluza. Uważam, że taką minimalną rozsądną pojemnością jest około 10 litrów. Oczywiście musi mieć możliwość dobrej stabilizacji na plecach, czyli konieczne są pasy biodrowy i piersiowy. Jazda z latającym po całych plecach plecakiem potrafi odebrać całą przyjemność.

Pozdrawiam

Napisano

Z zastrzeżeniem, że nie dotykałem żadnego z nich, oraz że jest to moje osobiste odczucie, ten z drugiego linka jest trochę lepszy. Wydaje się smuklejszy w górnej części, a zatem nie będzie przeszkadzał i ocierał o kask. Najlepiej osobiście zobaczyć przymierzyć i zdecydować. Oba są wyprodukowane przez 4F, a w Kielcach masz dwa sklepy 4F:

http://www.4f.com.pl/sklepy.html

Pozdrawiam

Napisano

Oba są wyprodukowane przez 4F, a w Kielcach masz dwa sklepy 4F:

http://www.4f.com.pl/sklepy.html

Pozdrawiam

Pierwszy to Outhorn więc w sklepie 4F go nie znajdziesz...

Jeszcze znalazlem takie cos :

http://allegro.pl/pl...2394098437.html

co o tym myslicie ?

Czy choć przez sekundę spojrzałeś na opis lub zdjęcie? Ten plecak jest taki sam jak ten 4F do którego dałeś linka we wcześniejszym poście...

Najlepiej poszukaj tych plecaków w sklepach i organoleptycznie oceń który jest wygodniejszy... Niestety na forum nie znalazł się żaden użytkownik żadnego z wymienionych plecaków, więc trudno powiedzieć który jest wytrzymalszy. Szkoda że nie napisałeś co chcesz w tym plecaku wozić, ale nie sądzę że nie zmieścisz się w np. takim plecaku:

http://allegro.pl/sw...2381496977.html

Im plecak jest mniejszy tym jest wygodniejszy podczas jazdy. W tym zmieścisz bukłak i jakieś drobiazgi typu komórka, klucze, portfel, ale i kurtka przeciwdeszczowa raczej się zmieści.

Napisano

Bidony lepiej zmienić na bukłak. Szczególnie w lesie jak pijesz to masz wolne ręce i jest to dużo pewniejsze i wygodniejsze. Poza tym wszystko co wymieniłeś w tym 5 litrowym plecaku powinno się zmieścić. Skoro w Kielcach są sklepy 4F to powinieneś tam skoczyć i przyjrzeć się plecakom. Jeśli będą wygodnie leżeć na plecach, będą wystarczająco pakowne i dobrze wykonane to bierz.

Napisano

Bidony lepiej zmienić na bukłak. Szczególnie w lesie jak pijesz to masz wolne ręce i jest to dużo pewniejsze i wygodniejsze. Poza tym wszystko co wymieniłeś w tym 5 litrowym plecaku powinno się zmieścić. Skoro w Kielcach są sklepy 4F to powinieneś tam skoczyć i przyjrzeć się plecakom. Jeśli będą wygodnie leżeć na plecach, będą wystarczająco pakowne i dobrze wykonane to bierz.

Juz drugi raz czytam o tych Kielcach:P nie wiem czemu skoro tam nie mieszkam:) blizej mi do Dębicy

Napisano

Sory:D jakoś tak pobieżnie spojrzałem na Twoją lokalizację. No to nie wiem gdzie Ci najbliżej, ale w każdym razie powinieneś się wybrać do sklepu 4F.

Napisano

Sory:D jakoś tak pobieżnie spojrzałem na Twoją lokalizację. No to nie wiem gdzie Ci najbliżej, ale w każdym razie powinieneś się wybrać do sklepu 4F.

to jest na Podkarpaciu, niedaleko Rzeszowa, Debicy

Napisano

Ubranie nie jest w stanie skutecznie zakłócić sygnału GPS. Przynajmniej ja się z niczym podobnym nie spotkałem, a jeśli ubranie nie może to i plecak nie powinien. Tak samo jak karoseria samochodów w których też często z nawigacji korzystamy.;)

Napisano

Ubranie nie jest w stanie skutecznie zakłócić sygnału GPS. Przynajmniej ja się z niczym podobnym nie spotkałem, a jeśli ubranie nie może to i plecak nie powinien. Tak samo jak karoseria samochodów w których też często z nawigacji korzystamy. ;)

no fakt :) nie pomyslalem

dzieki za odp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...