Skocz do zawartości

[zgrzytanie] w tylnym kole po założeniu

hipersomnia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam.

Mam problem, otóż po założeniu tylnego koła (które uprzednio zdjąłem w celu wymiany dętki) w czasie kręcenia koła w powietrzu, słysze wyraźne zgrzytanie gdzies w tylnym suporcie. Próbowałem różnych wariantów, nie dokręcałem za mocno koła na ramie i próbowałem też dokręcac do oporu ale dalej słychac zgrzyty. Dziwi mnie to zwłąszcza że przed zdjęciem koła,. taka sytuacja nie miała miejsca tym bardziej, że rower ma dopiero 2 miesiące (kross level a2).

Co może byc przyczyną takiego zgrzytania?

Pozdrawiam!

Napisano
  W dniu 7.06.2012 o 19:26, Puklus napisał:

A jak kręci sie oś ? Gładko czy skokowo ?

Gładko, żadnych oporów nie ma, tylko to zgrzytanie, lekkie postukiwanie, i jak mówie, próbowałem dokrecac zaciski na maxa i nieco lżej i dalej to samo.

• Mod Team
Napisano

No piasta do rozbiorki, wyjmij oś wyczyść ładnie obadaj miski i konusy, sprawdź oś ... wasz wolnobieg ?? Na pewno masz :D

Napisano

tak mam wolnobieg. Jutro sprawdze kwestie konusów, może nie trzeba będzie rozbierac, a jesli to nie to, to rozbiórka.

Dzięki koledzy

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.