Skocz do zawartości

[2000-2200] Rower do jazdy po asfalcie, polnych drogach, lesie etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze chciałbym wszystkich bardzo serdecznie powitać! Jest to mój pierwszy temat na forum i od razu piszę do Was o poradę, a więc... za ok. 3 tygodnie będę kupował sobie rower, przeznaczam na niego ponad 2 tys więc chciałbym, żeby służył mi kilka lat i żeby nie było z nim większych problemów. Kompletnie nie znam się na osprzęcie, nie wiem jakie marki są najlepsze. Szukam takiego roweru na którym będę mógł pojeździć z dziewczyną w nie krótkie trasy, ale też poszaleć w terenie po górkach, lasach i bezdrożach. Chciałbym mieć przednie zawieszenie, tylne nie koniecznie. Mam 184 cm wzrostu i ważę 88 kg. Czekam na wasze propozycję i bardzo mocno z góry za nie dziękuję!!

Napisano
20120610557.jpgWitam! Dzisiaj okazyjnie(tak mi się wydaje) kupiłem Cube ANALOG z 2011 roku za 1146 zł, używany, ale bardzo mało (stwierdziłem po stanie roweru). Rower jest czarno, szaro, czerwony ma tarczowe hydrauliczne hamulce i przerzutki avilio(czy jakos tak) wydaje mi się, że nie przepłaciłem. Co wy o tym myślicie?
Napisano

Cena nie jest zła jeśli rama nie tłuczona, natomiast sprzedający wykręcił zapewne z niego slxy i wstawił alivki, podmień sobie chociaż na jakieś lx sprzed lat - wbrew pozorom w sklepach tego pełno za około 120 zł :)

Napisano

Rama nie była tłuczona na 100 %, tam przy główce i w "czułych" miejscach wszystko w oryginalne. Z tymi przerzutkami to przełączniki biegów mam avilio ale na aparacie jest napisane SLX. ;))

Napisano

Cieszę się bardzo ;).

A mam jeszcze pytanie, no jak oglądałem na stronie CUBE to model tylko, że z 2012 roku ma przełącznik do blokady amortyzatora na kierownicy, a ja tego nie mam, czy jest opcja, żeby zamontować coś takiego w moim??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...