Skocz do zawartości

[Warszawa]Dojazd na zlot :)

safian

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Czółko!

Do zlotu pozostał równy miesiąc, powiedzcie, ile osób planuje jechać samochodami, albo pociągami?

Jedziemy jakoś razem?

Ja najchętniej pojechałbym pociągiem, tyle, że bez przesiadki nie ma szansy. Najsensowniejszy pociąg jak na razie to o 11.35, do Krakowa (o 14.18), godzina czekania i do Suchej Beskidzkiej (o 17.02), skąd 17 km można dojechać rowerem.

Inne propozycje? Rozkład jazdy na wakacje pewnie i tak się zmieni, więc...

Ja bym chciał jechać pociągiem. Połączenie bezprzesiadkowe odjeżdża o 6:52 (Wschodnia), EX Tatry. Jechałem już tym składem całkiem niedawno i było lux :)

Natomiast w opcji przesiadkowej jest już spory wybór. Przesiadki w Krakowie Głównym na nowym dworcu nie stanowią większego problemu.

Dla mnie najsensowniejsze są te dwa:

Skłodowska

Norwid

+ potem w obydwu opcjach czekanie ok. 1.5 godziny na jakiegoś kibla.

Wersja hardcore to jazda do Krakowa, skąd rowerami ciśniemy do Zawoi. Wychodzi około 80 km, ale nie wiem czy po podróży byłoby się aż tak na siłach...

Ja chyba pojadę tą Skłodowską-Curie, ewentualnie Tatrami, ale to już ekstremalne wstawanie dla mnie.

• Mod Team
Wersja hardcore to jazda do Krakowa, skąd rowerami ciśniemy do Zawoi

Trolololo,

patrzcie co znalazłem: http://rozklad-pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn/90561/244116/178174/58900/51?ld=s9&seqnr=3&ident=d4.0132452.1339345891&date=10.06.12&station_evaId=5100066&station_type=dep&journeyStartIdx=0&journeyEndIdx=8&backLink=tp&

Bezpośredni ze wschodniej do Makowa Podhalańskiego, skąd jest 15-20 km do Zawoji.

Jest jeszcze to: http://rozklad-pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn/773742/471823/764296/124234/51?ld=s9&seqnr=5&ident=d4.0132452.1339345891&date=10.06.12&station_evaId=5100066&station_type=dep&journeyStartIdx=0&journeyEndIdx=6&backLink=tp&

i poźniej 30 min. czekania i na ~18.20 w Makowie, i znów 15-20 km :)

Ten pierwszy wydaje się świetny, tylko o 11 rano tam? Wcześnie nieco, chociaż rower jest, teren do jazdy jest, więc... ;)

• 2 tygodnie później...

W związku z tym, że wykruszył się ze zlotu mój współtowarzysz podróży to mogę zaproponować transport na zlot na trasie Warszawa-Radom-Kielce-Kraków-Zawoja, powrót tą samą trasą. Wyjazd z Warszawy 6 lipca (piątek) w godzinach porannych, a powrót kiedy będziemy chcieli (niedziela, poniedziałek, a może wtorek). Do podziału koszty benzyny, puki co jedziemy w dwie osoby, czekamy na trzecią.

Zapraszam, więcej info na PW

1) Nie lepiej turlać się z Makowa?

2) Którym ciapongiem chcecie jechać? Jeżeli Norwidem to:

a) Prawdopodobnie będzie zawalony po brzegi.

B) Nie sprzedadzą wam biletów (patrz obowiązkowa rezerwacja miejsc).

• Mod Team

Yup, mój plan zakładał dojazd z Makowa.

C1ach o ile dobrze pamiętam chciał jechać Tatrami:

yecf.jpg

Z Suchej Beskidzkiej do Zawoji ok 22 km.

Mój plan:

hddt.jpg

Z Makowa do Zawoji ok 15 km, jedyny mankament to 1,5h czekania na pociąg w Krakowie, mi jako studentowi w sumie to nie przeszkadza, ale jak chcecie :)

Rezerwacje są tylko w wybranych pociągach. W dużej ilości TLK rezerwacja tyczy się klasy pierwszej, w drugiej hulaj dusza :)

Dla mnie najważniejsze jest to, co twierdzi przewoźnik na swojej stronie:

PrzewĂłz rowerĂłw - intercity.pl

Pociąg z rezerwacją miejsc w klasie 2: przewóz tylko w wagonie rowerowym. Jeśli stojaków będzie sztuk 3, a rowerów 10, to nic nam nie mogą zrobić (widzieliście w regulaminie jakieś limity ? :) ). Idziesz do kierownika, prosisz o bilet na rower i po kłopocie. Przynajmniej ja tak robiłem.

Pociąg bez rezerwacji miejsc w klasie 2: przewóz w wagonie rowerowym (jeśli jest) lub przy kiblu.

Jeśli pociąg posiada rezerwację miejsc tylko dla klasy 1, to w klasie 2 nic się przez to nie zmienia.

InterRegio zaproponowany przez Safiana nie ma żadnej rezerwacji i z racji niskiej ceny połączenia myślę, że będzie wesoło :D

Aczkolwiek droga do Krakowa wygląda ciekawie - ma niewiele straty w porównaniu do IC. Martwi mnie natomiast jedno:

"pociąg z elektrycznych zespołów trakcyjnych (EZT)" - kibel ? To w ogóle możliwe ??

Proponowane przeze mnie wcześniej "Tatry" są lux, ale bilet kosztuje 4x tyle co w InterRegio. Mi w sumie pasuje ta opcja z przesiadką w kierunku Makowa, może być ciekawie :icon_cool:

Może ustalmy coś ostatecznie, bo w przyszłym tygodniu trzeba bilety kupować. Albo zróbmy listę kto czym jedzie :)

Ci4cho, dlaczego miałoby to nie być EZT? To jeden z lepszych pociągów - sypialny i barowy w jednym. ;)

Jak jest więcej rowerów niż wieszaków, to kasjerka nie sprzeda Ci biletu i musisz brać od niej poświadczenie o niemożliwości zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...