Mod Team safian Napisano 7 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Czółko! Do zlotu pozostał równy miesiąc, powiedzcie, ile osób planuje jechać samochodami, albo pociągami? Jedziemy jakoś razem? Ja najchętniej pojechałbym pociągiem, tyle, że bez przesiadki nie ma szansy. Najsensowniejszy pociąg jak na razie to o 11.35, do Krakowa (o 14.18), godzina czekania i do Suchej Beskidzkiej (o 17.02), skąd 17 km można dojechać rowerem. Inne propozycje? Rozkład jazdy na wakacje pewnie i tak się zmieni, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Jade bryka. Jedyna niewiadoma to kiedy wyezdzam, bede to wiedzial pod koniec czerwca. Ze dwie osoby pomieszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Nieśmiało bym się pisał(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 A te Ukaniexy, Marylki i cała reszta, co z Wami? :F Bo jak do dyspozycji 3 osobowy samochód i 3 osoborowery to chyba nie ma się co zastanawiać, huh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ja bym chciał jechać pociągiem. Połączenie bezprzesiadkowe odjeżdża o 6:52 (Wschodnia), EX Tatry. Jechałem już tym składem całkiem niedawno i było lux Natomiast w opcji przesiadkowej jest już spory wybór. Przesiadki w Krakowie Głównym na nowym dworcu nie stanowią większego problemu. Dla mnie najsensowniejsze są te dwa: Skłodowska Norwid + potem w obydwu opcjach czekanie ok. 1.5 godziny na jakiegoś kibla. Wersja hardcore to jazda do Krakowa, skąd rowerami ciśniemy do Zawoi. Wychodzi około 80 km, ale nie wiem czy po podróży byłoby się aż tak na siłach... Ja chyba pojadę tą Skłodowską-Curie, ewentualnie Tatrami, ale to już ekstremalne wstawanie dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Wersja hardcore to jazda do Krakowa, skąd rowerami ciśniemy do Zawoi Trolololo, patrzcie co znalazłem: http://rozklad-pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn/90561/244116/178174/58900/51?ld=s9&seqnr=3&ident=d4.0132452.1339345891&date=10.06.12&station_evaId=5100066&station_type=dep&journeyStartIdx=0&journeyEndIdx=8&backLink=tp& Bezpośredni ze wschodniej do Makowa Podhalańskiego, skąd jest 15-20 km do Zawoji. Jest jeszcze to: http://rozklad-pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn/773742/471823/764296/124234/51?ld=s9&seqnr=5&ident=d4.0132452.1339345891&date=10.06.12&station_evaId=5100066&station_type=dep&journeyStartIdx=0&journeyEndIdx=6&backLink=tp& i poźniej 30 min. czekania i na ~18.20 w Makowie, i znów 15-20 km Ten pierwszy wydaje się świetny, tylko o 11 rano tam? Wcześnie nieco, chociaż rower jest, teren do jazdy jest, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A miejsca noclegowe w tym schronisku jeszcze są, bo ja nic nie zapłaciłem jeszcze ale chciałbym się wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 W związku z tym, że wykruszył się ze zlotu mój współtowarzysz podróży to mogę zaproponować transport na zlot na trasie Warszawa-Radom-Kielce-Kraków-Zawoja, powrót tą samą trasą. Wyjazd z Warszawy 6 lipca (piątek) w godzinach porannych, a powrót kiedy będziemy chcieli (niedziela, poniedziałek, a może wtorek). Do podziału koszty benzyny, puki co jedziemy w dwie osoby, czekamy na trzecią. Zapraszam, więcej info na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Kurde, niech ktoś się zgłasza! Toć sami najfajniejsiejsi ludzie pojadą tym autem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ja puki co jadę pociągiem z Safianem i C1achem w piątek 06.07.12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 1) Nie lepiej turlać się z Makowa? 2) Którym ciapongiem chcecie jechać? Jeżeli Norwidem to: a) Prawdopodobnie będzie zawalony po brzegi. Nie sprzedadzą wam biletów (patrz obowiązkowa rezerwacja miejsc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Yup, mój plan zakładał dojazd z Makowa. C1ach o ile dobrze pamiętam chciał jechać Tatrami: Z Suchej Beskidzkiej do Zawoji ok 22 km. Mój plan: Z Makowa do Zawoji ok 15 km, jedyny mankament to 1,5h czekania na pociąg w Krakowie, mi jako studentowi w sumie to nie przeszkadza, ale jak chcecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Pozwiedzać można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 A można rowery przewozić? No dobra dla mnie chyba najlepiej dojechać do makowa i stamtąd rowerem do Zawoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Właśnie tym chędożonym tlk nie można jeżeli nie ma na nie wyznaczonego miejsca. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Jak nie można? Jadąc TLK na III zlot kupiłem bilet na rower, podstawiony pociąg nie miał wagonu rowerowego, kierownik kazał się załadować do ostatniego wagonu i tyle :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ale tak było kiedyś. Odkąd są obowiązkowe rezerwacje nie można. Nawet Ci w kasie nie sprzedadzą biletu jeżeli już sprzedano tyle, ile jest miejsc na rowery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Rezerwacje są tylko w wybranych pociągach. W dużej ilości TLK rezerwacja tyczy się klasy pierwszej, w drugiej hulaj dusza Dla mnie najważniejsze jest to, co twierdzi przewoźnik na swojej stronie: PrzewĂłz rowerĂłw - intercity.pl Pociąg z rezerwacją miejsc w klasie 2: przewóz tylko w wagonie rowerowym. Jeśli stojaków będzie sztuk 3, a rowerów 10, to nic nam nie mogą zrobić (widzieliście w regulaminie jakieś limity ? ). Idziesz do kierownika, prosisz o bilet na rower i po kłopocie. Przynajmniej ja tak robiłem. Pociąg bez rezerwacji miejsc w klasie 2: przewóz w wagonie rowerowym (jeśli jest) lub przy kiblu. Jeśli pociąg posiada rezerwację miejsc tylko dla klasy 1, to w klasie 2 nic się przez to nie zmienia. InterRegio zaproponowany przez Safiana nie ma żadnej rezerwacji i z racji niskiej ceny połączenia myślę, że będzie wesoło Aczkolwiek droga do Krakowa wygląda ciekawie - ma niewiele straty w porównaniu do IC. Martwi mnie natomiast jedno: "pociąg z elektrycznych zespołów trakcyjnych (EZT)" - kibel ? To w ogóle możliwe ?? Proponowane przeze mnie wcześniej "Tatry" są lux, ale bilet kosztuje 4x tyle co w InterRegio. Mi w sumie pasuje ta opcja z przesiadką w kierunku Makowa, może być ciekawie Może ustalmy coś ostatecznie, bo w przyszłym tygodniu trzeba bilety kupować. Albo zróbmy listę kto czym jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Skoro C1achowi pasuje to i ja podtrzymuję to, co zaproponowałem wcześniej, czyli IR + Regio w poniedziałek pewnie pojadę po bilety ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Ci4cho, dlaczego miałoby to nie być EZT? To jeden z lepszych pociągów - sypialny i barowy w jednym. Jak jest więcej rowerów niż wieszaków, to kasjerka nie sprzeda Ci biletu i musisz brać od niej poświadczenie o niemożliwości zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Ja co prawda nie z warszawy ale może ktoś będzie jechał jakimś podanym niżej pociągiem to przynajmniej umilimy sobie jakoś czas podróży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 · Ukryte przez safian, 30 Czerwca 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 30 Czerwca 2012 - Brak powodu Nie afiszuj się z tymi torrentami. Odnośnik do komentarza
jasinski21444 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 · Ukryte przez safian, 30 Czerwca 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 30 Czerwca 2012 - Brak powodu A czy to żę posiadam program utorrent na komputerze musi oznaczać od razu że ściągam coś nie legalnego ? Mogę sciągać np gry freeware. Odnośnik do komentarza
Mod Team safian Napisano 2 Lipca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Normalny bilet kosztuje ok 50 zł, nie wiem jak dokładnie jest z rowerem, babka coś mówiła, że jakaś dopłata 5 zł, ale ja nie płacę, bla bla bla. W każdym razie ze zniżką szkolną 50% cena nie powinna przekroczyć 35 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Też tak na ostatnią chwilę naszło mnie wszystko załatwiać z dojazdem i też prawdopodobnie będę się zabierał tym pociągiem. To już jakaś ekipa się zbiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.