buryzenek96 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Witam.Mam zamiar kupić amorka Suntour XCR,który kosztuje na allegro jakies 220-250zł.Przed chwilą znalazłem takie coś: http://allegro.pl/suntour-xcr-100-hydrauliczny-z-blokada-skoku-i2400452980.html i nie chce mi się wierzyć że jest on w takiej cenie.Warto go brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Tani bo to jest stary xcr, dołóż lepiej do nowego a bedziesz bardziej zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Ma sterówkę 17,5cm więc przyciętą. Może być za krótka do Twojej ramy. Mierzysz od góry korony do góry mostka i możesz od tego odjąć bodajże 3mm jeśli się nie mylę. Co do działania w porównaniu z nowym XCR się nie wypowiem bo nie wiem czym się różnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 to jest ten XCR o którym jest większośc postów na forum, kolega wyżej chyba nie rozróżnia starego XCR od tego po 2009 (chyba, albo 2010?). jeśli szukasz XCR, pasuje Ci kolor i długośc sterówki to bierz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 W przypadku Suntourów z czarnymi górnymi goleniami licz się z tym, że bardzo szybko stracą one kolor w niektórych miejscach. Nie ma to większego znaczenia dla pracy, ale wygląda okropnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Muszę to niestety potwierdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 W zależności od tego ile jeździsz ta czarna anoda (bo chyba tak to się zwie) wytrzyma 3-6 miesięcy. Potem żeby nie wyglądało to brzydko możesz wziąć papier wodny i ładnie zetrzeć to co zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 to jest ten XCR o którym jest większośc postów na forum, kolega wyżej chyba nie rozróżnia starego XCR od tego po 2009 (chyba, albo 2010?). jeśli szukasz XCR, pasuje Ci kolor i długośc sterówki to bierz:) Jeśli o mnie mowa;) to nie rozróżniam po wewnętrznej budowie bo po prostu ani nowe ani starego nie rozkładałem. Z zewnątrz od razu widać inny kształt dolnych goleni mocowanie na tarzce IS oraz pivoty. Nowa budowa weszła po 2010. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 [ tak, te z PM i jasnymi lagami, ale wcześniej był "stary XCR" który miał korone w ogóle okrągłą w przekroju u booster też inny (łukowaty) i tamte to szmelc a ten który pokazał założyciel tematu to XCR który działa, nie rozpadnie się i nie ma z nim ogólnie problemów (mi anoda zeszła po 2 tygodniach;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.