arek_wro Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 fox 400zł!!! pójdzie niebawem do Wrocka na serwis A gdzie zamierzasz robić serwis dampera we Wrocławiu? O ile wiem to pełnego serwisu Foxów we Wrocławiu nikt nie robi.
Peterp079 Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 No widzisz... A o ile ja wiem jest tam jednak Ktoś Kto robi pełny serwis Foxa i jeszcze nawet wiem że ludzie sobie go chwalą
arek_wro Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Chętnie dowiem się kto to taki. Nie dalej jak 3 miesiące temu odbijałem się od drzwi kolejnych serwisów we Wrocławiu próbując bezskutecznie zrobić serwis swojego dampera, W tym także tych, które na swoich stronach pisały, że serwisują Foxa. W końcu damper pojechał do cult-bike'u. Gdyby ten ktoś jeszcze robił to taniej niż CB to byłoby już pięknie, bo 400 zł, to poziom CB, a nawet ciut drożej.
Rulez Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 klamki hamulcowe-kupiłem już zestaw naprawczy za 80zł. Ale ideału nie można oczekiwać za 3400zł. Pozdrawiam ps. założę chyba temat o klamkach bo jest problem. Kto ogarnia temat, proszę na pw. Pozdrawiam Sam uderz na PW do Andrew : http://www.forumrowerowe.org/user/102174-andrew/
edi7777 Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Fajny canyon. Te siodełko jakieś dziwne tylko i na oko napęd do wymiany po sezonie będzie więc jeszcze do niego dołożysz sporo ale taki urok używanych rowerów. Masz jakąś dokładniejszą rozpiskę całości?
Peterp079 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Chętnie dowiem się kto to taki. Nie dalej jak 3 miesiące temu odbijałem się od drzwi kolejnych serwisów we Wrocławiu próbując bezskutecznie zrobić serwis swojego dampera, W tym także tych, które na swoich stronach pisały, że serwisują Foxa. W końcu damper pojechał do cult-bike'u. Gdyby ten ktoś jeszcze robił to taniej niż CB to byłoby już pięknie, bo 400 zł, to poziom CB, a nawet ciut drożej. Proszę bardzo: Améliorez votre expérience | Facebook
stpman Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Temat hamulców zapewne ogranie ten sam człowiek, któremu zleciłeś serwis dampera:)
Adrianox360 Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Jedyne wady jakie są na 'teraz', to zrobienie elixir'ów i serwis dampera(reba zrobiona). Czytałem wcześniej, że te hample są awaryjne(sam miałem problem z poprzednimi Juicy 5) ale niestety nic lepszego na alle.gro nie było. Myślę, że to i tak dobra cena, jak na ten rower, który będzie dla mnie rowerem bazowym. Napęd w stanie bdb, na razie nic nie trzeba robić, myślę, że 2 sezony jak nic, a nawet lepiej. Generalnie jestem zadowolony. Jednak bardzo na nerwy działają mi te klamki. Jeżeli nie poradzę sobie sam, zapukam do drzwi Andrew Serwis albo tak jak napisał Peterp079 albo w chwalącym się dobrą opinią CULT-BIKES w Warszawie(tyle, że cena powala). Specyfikacja: Rama: Canyon Nerve XC 6 Widelec: RS REBA SL 2010 Damper: FOX RP23 Hamulce: Avid Elixir 5 Tarcze: Bike Attitude ?? Przerzutki: przód: XT; tył: XT Kaseta: Sram PG 970 Koła: Obręcze - ROVAI Contraol AL; Piasty: dt swiss 240 Siodełko: Selle Italia Kierownica: Easton EA 50 Manetki: SLX Korba: SLX Nie możecie powiedzieć, że za tą cenę jest zły
jasskulainen Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 nie jest zly nie wiedzialem ze ma takie dobre piasty, troche to zmienia
Adrianox360 Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 PS. Na tłoczek w klamce może być taka pasta ATE (zamiast małej tubki srama 45zł) ? Allegro czy lepiej BREMSZYLINDER? Pomyłka, piasty DT ale chyba 340, bo jest zamazane(porównywałem oryginalną specyfikacje, to nie było 240stek).
Obes Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Pasta może być . Piasty 340 mają budowę jak 240 tyle, że są cięższe ale to nic nie ujmuje ich jakości, no chyba, że to 370 ....
arek_wro Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Proszę bardzo: Améliorez votre expérience | Facebook Dzięki!
Adrianox360 Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Gość z Wrocka nie robił pełnego serwisu. Nabijanie azotem tylko Warszawa... A tak z drugiej strony gość napisał, że pełny serwis z nabiciem powietrza zamiast azotu(niby nie ma różnicy w działaniu???) 120zł?? Jak to jest z tym powietrzem?
arek_wro Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Oprócz Warszawy jest jeszcze Proshox w Krakowie. Oni też nabijają azotem. Skontaktowałem się dzisiaj z tym serwisem we Wrocławiu i też potwierdzili, że azotu nie mają. Wiele osób twierdzi, że różnicy w działaniu nie ma, więc po co przepłacać. Na dobrą sprawę powietrze, to też w niemal 80% azot. Mocno się nad tym zastanawiam, bo czeka mnie serwis mojego talasa i chyba wolę zapłacić 200 zł niż blisko 400. Do tych 120 zł musisz jeszcze dodać koszt uszczelek.
Rulez Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 z nabiciem powietrza zamiast azotu(niby nie ma różnicy w działaniu???) 120zł?? Jak by nie patrzeć w 78% i tak nabija azotem ...
Peterp079 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Różnicy nie ma żadnej. Przetestowane mam to na własnej skórze a raczej damperze. Za to jest różnica w cenia. Wichu - gość z linka który podałem robi pełen serwis tylko nabija powietrzem zamiast azotem. Ale za to cenowo wychodzi rewelacyjnie. Jeśli chodzi o dobrą jakość serwisu to wiele osób ją potwierdzi na emtb.pl
Schwefel Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Oprócz Warszawy jest jeszcze Proshox w Krakowie. Nie w Krakowie a w Warszawie tak samo jak CB czyli i tak jest skazany na wysyłkę.
arek_wro Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Przepraszam, mój błąd. Kiedyś Proshox pojawił się w jakimś innym temacie koło Vario-Bike'u i jakoś mi się pomieszały. Stąd ten Kraków.
maroko777 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Napełnienie powietrzem komory azotowej zamiast azotem powoduje spienianie się oleju, niby na początku nie ma różnicy w działaniu ale na dłuższą metę już tak a poza tym u wielu osób które napełniało komorę azotową powietrzem pojawia się "nietrzymanie" skoku czyli zamiast 150 mamy 140 lub 120.... Sam posiadam talasa i niestety z wielkim bólem będę musiał zrobić serwis w Wawie za sporą kwotę, ale wolę nie ryzykować i wydać więcej niż potem naprawiać amortyzator co przyniesie znacznie większe koszty.... P.S wszystko tyczy się widła, o damperze się nie wypowiem...
Peterp079 Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 U mnie nic się nie spieniło. Skok cały czas taki jak powinien być. Oczywiście mówię o damperze.
Rulez Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 Coś mi się daje, że olej do amortyzatorów ma właściwości antyspieniające, ponadto jeśli jest tak źle to wszystkie tłumiki olejowe powinny być napełniane azotem ... Ponadto można przeczytać to: Czy warto wypełniać opony azotem? i zastanowić się co mi po napełnieniu opony samochodowej samym azotem skoro od zewnątrz i tak ma kontakt z tlenem z powietrza i jak azot może ochronić bieżnik i boczne ścianki opony przed działaniem tlenu, wody, temperatury i promieni UV ? gdzie tu niby oszczędność skoro powietrzem napompuję koło 78% azotu za darmo, i co to ma wspólnego z bezpieczeństwem ? Może w samolocie gdzie opona przez znaczną część czasu eksploatacji nie jest używana ...
maroko777 Napisano 24 Czerwca 2012 Napisano 24 Czerwca 2012 Komora azotowa to nie komora sprężyny powietrznej którą na co dzień pompujesz amortyzator bądź damper... I jak sama nazwa wskazuje powinna być napełniona azotem. Na załączonym obrazku dokładnie widać gdzie się znajduje.... Przy niższych temperaturach w komorze azotowej nabitej powietrzem atmosferycznym może nastąpić wykroplenie pary wodnej ( tzw. temperatura punktu rosy) co prowadzi do korozji ścianek tłoka i IFP i następnie do jego uszkodzenia ... Ale to jest tylko moja opinia i macie prawo się z nią nie zgodzić...
kadargo Napisano 24 Czerwca 2012 Napisano 24 Czerwca 2012 Ale to jest tylko moja opinia i macie prawo się z nią nie zgodzić... ...a po drugiej stronie IFP jest... azot?
Peterp079 Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Przy niższych temperaturach w komorze azotowej nabitej powietrzem atmosferycznym może nastąpić wykroplenie pary wodnej ( tzw. temperatura punktu rosy) co prowadzi do korozji ścianek tłoka i IFP i następnie do jego uszkodzenia ... Analogicznie na podstawie tego co piszesz powinna się robić korozja w komorach powietrznych zarówno damperów jak i amortyzatorów przednich. A dzieje się tak??
maroko777 Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Nie dzieje się bo jest tam znacznie niższe ciśnienie niż w IFP ! W komorze IFP azot jest pod tak dużym ciśnieniem że w przypadku zwykłego powietrza występuje efekt skraplania się wilgoci zawartej w nim.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.