maciej1408 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Cześć, mam taki problem że podczas jazdy po mieście (czasem jakaś jazda na kole itd.) odpina mi się zacisk w przednim kole. Teraz to nie dokucza mi tak bardzo no bo stanę, dopne itd. ale co jak wjadę w las? Niech się odepnie na jakimś zjeździe i gleba gwarantowana. Nie długo postaram się wymienić zacisk no ale zmartwiło mnie to trochę, bo jeżdżę 4 lata i to dość intensywnie a nigdy nie miałem takiego problemu.. Aa i powodem nie jest na pewno za lekko dopięte koło.
tobike Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Co za zaciski masz teraz? Niektóre tanie zaciski i nawet w droższych piastach mają między dźwignią a pierścieniem opierającym się na widelcu tworzywo, to ono ulega odkształceniom i słabo trzyma zacisk przez to.
maciej1408 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Napisano 7 Czerwca 2012 Mam jakiś zwykły zacisk (był od nowości przy kole) ale ostatnio dałem inną nakrętke bo stara się troche zjechała, może to jest powodem..
Mod Team Puklus Napisano 8 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2012 A w jaki sposób go zapinasz?
maciej1408 Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Napisano 9 Czerwca 2012 No jak w jaki ? A w jaki sposób można zapinać zacisk ? Tego na pewno nie robie źle
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2012 Chodziło mi o dźwignię, czy w dół, w góre do przodu do tyłu czy na plecach ? To tez czasem powoduje odkręcanie sie zacisku. Nakrętka od zacisku końcową fazę gwintu ma z tworzywa o troszke mniejszej średnicy aby sie nic nie odkręcało. ta nowa co dałeś ciasno sie na gwint wkręca?
farmer Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 Ja kiedys tez miałem z tym problem i u mnie okazało sie że piasta była słabo skręcona co przekładało się na luzowanie zacisku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.