KamilN Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Wczoraj dotarły do mnie zamówione hamulce i jestem przekonany, że w sklepie w którym skracami mi przewody zaciski zostały przekręcone o 180st względem tego co podaje Shimano w swoim techdocu. W insteukcji jest tak jak poniżej: Przedni hamulec wygląda tak, w sumie w tylnym ustawieniu też inaczej jak powyżej: Zastanawiam się czy jest to duży problem, bo przewód jest sztywny oraz czy da się jakoś przekręcić zacisk lub klamkę do właściwej pozycji bez zapowietrzania układu? EDIT. Patrząc na powyższe dokumenty jest oki, ale w drugim techdocu jest pokazane inne ulozenie, chyba, ze cos zle patrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Juz myślałem że gwinty ci ktoś przekręcił ... a ty masz tylko zacisk obrócony, no 180* to troche dużo jest ... idź do tyk magików co to robili niech naprawiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilN Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 tylko i az przekrecony. jak bym bral na miejscu to bym poszedl, ale zakupy byly robione wysylkowo. zastanawim sie tylko czemu samo shimano podaje dwa rozne schematy dla tego samego hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Zamontuj w rowerze najwyżej przewody będą lekko w łuk zakrzywione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Tak ciężko wziąć płaskiego klucza i delikatnie wykręcić nakrętkę przy zacisku, tam gdzie kabel wchodzi o te 180st? Minuta roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.