Skocz do zawartości

[wycieczka]

JozinZBazin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jako świeży na forum, lecz nie na dwóch kołach.

Planuje na te wakacje przejechać, możliwie największą trasę po Europie. Ograniczeniem będzie tylko czas i gotówka. Nie jestem maratończykiem rowerowym, który zamierza trzaskać po 350 dziennie. Maksimum to 180/200 przy super nastawieniu, pogodzie, samopoczuciu, wietrze itp itd. Średnio nie mniej niż 100. Zakładam 150km dziennie przy 8 - 10 godzin jazdy.

Spanie, na własne życzenie. Może być Hilton jak kogoś stać. Sam nastawiam się na namiot, czy dobrzy gospodarze.

Trasa ma być przygodą, nie maratonem z płucami na asfalcie. (Jednak nie mniej niż 100 dziennie)

Omijam ruchliwe trasy.

Myślę zacząć od Paryża, lub Londynu na ciepłe i zwykle bezdeszczowe południe Europy, prawdopodobnie przez piękne Szwajcarskie Alpy, do Rzymu, jeżeli starczy czasu dalej na południe półwyspu, promem na Bałkany i w górę do domu.

Wracając do meritum sprawy. Poszukuję osoby/osób, które mają wystarczająco dużo czasu, preferuje studentów i pary (z doświadczenia). Plusem jest to, że mogę zagwarantować rower (bez sakw), który na pewno będzie wygodny i dotrze do celu. (treking Meridy 19 cali), co zmniejszy koszty osoby chcącej wziąć udział o około 50/60 Euro. A to nie mało...

Czas około 45 - 50 dni.

Termin start koniec lipca/początek sierpnia.

Więcej informacji. Tych już szczegółów po adresem:

europarowerem@gmail.com

O ogóły pytać na forum.

Pozdrawiam i gwarantuje niezapomniane przygody.

Hej!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...