Skocz do zawartości

[Rama] Kross Level A4

IwanMT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Różne ramy, różne ceny, różne rozmiary :D

Do czego ma służyć rower zbudowany na tej ramie i ile pieniędzy chcesz wydać?

Napisano

Generalnie rowerem będe poruszał się po mieście i okolicach czyli swobodna jazda.

Nic nie wiem o drugiej ramie także faktycznie, mogą być to zupełnie różne ramki :)

Wydać hmm jak najmniej :D

Ale też chce mieć coś na czym można jeździć, a nie mi pęknie bo jest z plastiku :P

Myślę, że moge przeznaczyć do 400zł

Napisano

Jestem szczęśliwym posiadaczem roweru na tej właśnie ramie Krossa, tyle że w kolorze czarno-białym. Nie mam ramie nic do zarzucenia. Kupiona w zeszłym roku, minimalne ślady zużycia, choć przyznam, że jest intensywnie jeżdżona dopiero od tego sezonu. Zwróciłbym uwagę na dość małe (w mojej opinii) rozmiarówki ram Krossa. Ja przy 181 wzrostu jeżdżę na ramie 21'' i jest dla mnie idealna, gdzie przy innych ramach było to raczej 19''.

Napisano

Ja zdecydowanie polecam ramę Krossa, jeździłem na niej ponad 3 lata i mogę stwierdzić, że trudno będzie znaleźć coś lepszego w tej cenie. Geometria i sztywność dla mnie jak najbardziej w porządku, jedyne do czego można się doczepić to niezbyt ciekawe malowanie, ale chyba nie to jest najważniejsze.

Napisano

Ciężko powiedzieć, najlepiej jakbyś przymierzył gdzieś rower o takiej ramie, jeśli masz możliwość. Bo dla mnie 21'' jest idealna, Ty z kolei możesz się lepiej czuć na 19'' - w sumie taka jest zalecana przy tym wzroście.

Napisano

Raczej nie, ja mierzę 181cm i śmigałem na 19", teraz mam authora vison tez 19" i jest jak najbardziej ok. Wystarczy założyć sztycę 400mm i 19" będzie na pewno w porządku.

Napisano

Dobra widzę, że na aukcji jest rozmiar 21 :)

Jest też 19,5 także napisze do gościa, który wystawił rame i poprosze o wymiary.

Dziękuje za pomoc :)

Napisano

Ja też tak celowałem ~19, ale zapytam ze względu na post Florka, który powiedział, że na 21 jeździ.

No nic zapytam, to być może się dowiem.

Na pewno tutaj napisze i powiem czego się dowiedziałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...