marcineq30 Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 W przednim hamulcu na łączeniu przewodu hamulcowego BH90 z banjo pojawiło się rozszczelnienie i zaczął wyciekać olej i niestety przewód do wymiany, przebieg około 600 km. Czy ktoś z użytkowników hamulców: SLX M666, XT M785, XTR M985 miał podobny problem z przewodami shimano BH90 ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Duże jest to rozszczelnienie? jeżeli masz hamulce na gwarancji to trzeba odesłać. Banjo jest zaprasowane na przewodzie więc za słabo zostało zaciśnięte. Mam dwa takie przewody i jest wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcineq30 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Rozszczelnienie jest takie że zacisk był zasyfiony olejem, jeżeli chodzi o wysyłanie hamulców do serwisu to nie bardzo mi się chciało wysyłać, czekać aż zrobią i odeślą więc sam wymieniłem przewód i teraz jestem ciekaw po jakim czasie znowu mi się to rozszczelni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Jestem ciekaw czy to rzeczywiście na łączeniu banjo-przewód, bo może na uszczelkach banjo ciekło. Ojej jest taki że się rozpływa wszędzie dlatego cały zacisk był zafajdany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcineq30 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Jestem ciekaw czy to rzeczywiście na łączeniu banjo-przewód, bo może na uszczelkach banjo ciekło. Ojej jest taki że się rozpływa wszędzie dlatego cały zacisk był zafajdany. Pewnie chodzi Tobie o połączenie banjo z zaciskiem - nie olej zaczął wyciekać w miejscu gdzie banjo zaciśnięte jest na przewodzie hamulcowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Jak sobie poradziłeś z tym rozszczelnieniem? U mnie pojawiło się identyczne i na tym samym przewodzie. Jak pisałem wyżej to musiałem przechwalić chyba . Byłem w serwisie zapytać co można z tym zrobić i się dowiedziałem że niewiele. Można zacisnąć nowe banjo ale nie wiadomo czy podejdzie do zacisku. Napisałem do sklepu bo przewody są jeszcze na gwarancji i czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Normalka, to jest wadliwa seria przewodów. Wszystkie z tej serii ciekną w miejscu gdzie przewód wchodzi do banjo. Zapewne maszyna za słabo dociskała. Najśmieszniejsze, że zagraniczni dystrybutorzy sh*tmano wysyłają nowy przewód z nowymi metalicznymi klockami bez gadania. U nas musisz się prosić, odsyłać, czekać na opinię... Ale gdzie my, gdzie "jewropa"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 no to niezła musiała być ta wadliwa seria bo kolega (założyciel) miał te przewody w hamulcach a ja kupowałem same przewody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcineq30 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Jak sobie poradziłeś z tym rozszczelnieniem? Poradziłem sobie w ten sposób że kupiłem nowy przewód i go wymieniłem, nie mam czasu na wysyłanie do serwisu (rower unieruchomiony) czekanie. Jest jeszcze jeden sposób : http://www.vincere.pl/sklep/index.php?p111,unex-zestaw-do-skracania-przewodow-hamulcowych-shimano-formula-hayes-un-hst02 teraz jak się znowu rozszczelni to zamontuję ten zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Spora ta nakrętka do banjo może nie podejść w zacisku i będzie się o niego opierać. Ja też wymieniłem przewód na drugi ale ten może odeślę jak wymienia na nowy to zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.