partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Cześć, muszę spuścić trochę płynu z J7 bo po wymianie okładzin nie wchodzi tarcza. Jak to zrobić bez zestawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Najlepiej przy klamce w normalnej pozycji roweru, tylko na otwartym zbiorniczku nie rozpychaj tłoczków bo może za dużo płynu wylecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Odkręcałem i przy klamce i przy zacisku, odrobina płynu wypłynęła, ale nadal nie mogę założyć zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Rozepchnąłeś tłoczki? Może obyłoby się bez wylewania płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Rozpycham jak mogę, nawet klamkę do kiery gumką recepturką przymocowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Moment, moment. Recepturka naśladująca naciśnięcie klamki? Przecież to wbrew logice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dlaczego? Powinno wypłynąć więcej płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Poprzez naciśnięcie klamki układ się uszczelnia i nie ma możliwości żeby zrobiło się ciśnienie w zbiorniczku (w klamce), natomiast z całą pewnością wzrasta ciśnienie w przewodzie i zacisku. Jeżeli przy wciśniętej klamce odkręciłeś śrubę w zacisku to masz pewnie zapowietrzony hamulec teraz. Jeżeli nie było nic miedzy klockami i się nie stykały to nie wytworzyłeś ciśnienia więc i mało płynu wypłynęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Bangla wsio, jednak naciskanie klamki było kiepskim pomysłem. Teraz łapie przy połowie skoku a blokuje przy 1/4. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Noo to musisz zrobić to czego robić nie chciałeś (i nie musiałeś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.