michalmad Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 witam, jak w temacie, chciałbym uzyskac pomocy, czy takowy spinner jest godny polecenia, zdzwiła mnie tak niska cena jak na amor powietrzny(NOWY!!) , jak on wypada w porównaniu do raidona czy epicona ? Wygląd tez ma b.dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Też mnie to pytanie trapi. Znalazłem w necie tylko jedną osobę, która ten amortyzator ma, ale nie napisała o nim nic. Trzeba się będzie popytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dołączam się do pytania.Czy ktoś może wskazać choć linka do jakiegoś testu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 UP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 ja mam ten amortyzator ,wcześniej miałem gorszy to nie wiem jak chodzi np epicon czy coś innego to nie porównam ,wstawię film jak on pracuje w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Też sie nad nim zastanawiam dobra waga i cena ale nie wiadomo jak z pracą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 po dzisiejszej jeżdzie nie wiem co się stało ale zacieły mi się lagi w nim ,musiałem z całej siły go nacisnąć i dopiero się ruszyły i zaczęły chodzić normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Z niecierpliwością czekam na film . Mógłbyś napisać o nim coś jeszcze? lle KM ma już przejechane, jaki jest stan zużycia, może luzy czy inne defekty i jaką masz wage? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 ok 1600 km w terenie i na szosie ,ogólnie moim zdaniem lepiej dołożyć do epicona , a jesli bys chciał wiem gdzie kupić sw7 za 330 z wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Największą wadą epicona jest to, że tak rzadko występuje w wersij z piwotami a jeśli już gdzieś będzie to za dwukrotnie większa cenę niż Spinner . Na chwilę obecną mam XCMa v2 więc myślę, że i tak różnica byłaby kolosalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 no na pewno ,a co do luzów są milimalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Najtaniej amorek widziałem za 330 zł w tym sklepie http://www.velotech.sklepna5.pl/towar/385/amortyzator-spinner-sw7-26-80-mm-skoku-bialyczarny.html jednak tu jeszcze trzeba dorzucić za wysyłkę. Masz jakieś jeszcze tańsze źródła? Moje nadgarstki i ja jesteśmy bardzo niezadowoleni z pracy fabrycznego xcma a na nadmiar pieniędzy również nie cierpię więc myślę, że w końcu się na niego zdecyduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldie77 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ja też się dołączam - czytałem o spinnerach - podobno dobre amortyzatory, tylko w Polsce mało znane - w USA - ludzie biorą jak szaleni. Fajnie że można dostać amor z piwotami w normalnej cenie Podobno ich minusem jest to że montaż do tarczówek robią w IS a nie w Post Mount... ale czy ja wiem czy to wada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 12 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Amortyzator raczej przeciętny. Działa to, ale bez rewelacji. Jest mało sztywny (28mm golenie), mocowanie hamulca is przez co musimy bawić się w adaptery. Największą zaletą jego jest możliwość napompowania pod daną wagę, dzięki czemu coś tam się będzie uginać. Praca jego jest zadowalająca, ugina się. Trochę wolno wraca, jakby miał rebounda skręconego. Mimo tylu wad kupiłbym go za tę cenę, ponieważ nie ma dla siebie konkurencji, a do czegoś lepszego trzeba sporo dopłacić. Osoby cięższe mogą narzekać na małą sztywność jak wyżej nadmieniłem. Piszę tę opinię po jeździe na Rebie, Sidzie, Axonie i tym Spinerze dzięki uprzejmości kolegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pixon dzięki wielkie za tą wypowiedź, bardzo mi pomoże w wyborze . Z mocowaniem nie będzie dla mnie problemu bo jeżdze na v-brake'ach a co do wytrzymałości to waże 60 kg więc nie powinno być problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldie77 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pixon dzięki wielkie za tą wypowiedź, bardzo mi pomoże w wyborze . Z mocowaniem nie będzie dla mnie problemu bo jeżdze na v-brake'ach a co do wytrzymałości to waże 60 kg więc nie powinno być problemów. kurde to kto tu jeździ - sami nastolatkowie hihihi :):) wszyscy prawie w kilogramach mniej niż 80 (taki mały offtop - wybaczcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 To chyba dobrze, że nastolatkowie tacy usportowieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jako, że już mnie i Faraonek i Goldie prosili o wypowiedź- oto jestem:D Niestety amor mam za krótko żeby powiedzieć coś sensownego- jak dla mnie potrzebuje jeszcze z ~300 km żeby się dotrzeć, potem dopiero będę się bawiła z pompką, którą zresztą muszę kupić i jak go przegonię w różnych warunkach będzie czas opinii. Kupiłam go, na totalnym spontanie, jako pewną alternatywę dla Raidona. Pierwsze wrażenia są pozytywne, ale z drugiej strony jakich innych spodziewać się po przesiadce z XCM'a '08. Szczególnie jak się waży 58 kg i Suntour po zalaniu działał dopiero jak wsiadłam na niego z wypchanym turystycznym plecakiem:D Poza tym szału nie ma i nie będzie- nie ta półka cenowa, ale jest poprawnie. Przewiduję, ze będzie lepiej jak już się dotrze i zostanie poprawnie ustawiony. Jak dla mnie- można brać. Szczególnie, że jest lekki:P ale nie spodziewajcie się wodotrysków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 12 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Zapomniałem dodać ważę 80 kg. Kolegi Spinner luzów jeszcze nie dostał, bo i użytkownik jest słusznej postury i wagi (60 kg ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Haha, rzeczywiście słuszna waga . Dzięki wielkie za kolejne opinie, jestem coraz bardziej przekonany do tego amorka. Czekam tylko na film z pracą od redbulla i pewnie będę kombinować jak tu go dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldie77 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 no to dzięki za odpowiedzi - czekam na te filmy.. a tak dodatkowo - patrzyłem na inne amory spinnera - kurde one nie są złe - patrzyłem na aerisa i reasona - one podobno chodzą w lidze Epicona na którego mam ślinotok - wszystkie tylko w opcji vbrake - bo ja tarcz nie uznaję jak mi się marzy jakiś test tych spinnerów - aerisa widziałem na 29tce... sorry rozmarzyłem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 z tej strony velo.pl wysyłka jest darmowa czyli za 330 z wysyłką ,ale jeśli ktoś ma do wydania ok 500 zł to lepiej dołożyć do epicona ,ja jestem średnio zadowolony ponieważ średnio wybiera dziury itp, ważę 70 kg i prawie go dobijam ,i trzeba lagi smarować ponieważ ciężej chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 z tej strony velo.pl wysyłka jest darmowa czyli za 330 z wysyłką ,ale jeśli ktoś ma do wydania ok 500 zł to lepiej dołożyć do epicona ,ja jestem średnio zadowolony ponieważ średnio wybiera dziury itp, ważę 70 kg i prawie go dobijam ,i trzeba lagi smarować ponieważ ciężej chodzi Epicona z pivotami naprawdę ciężko znaleźć w przyzwoitej cenie. To jest właśnie największy problem, że nawet amortyzatorów z tej średniej półki na v-brake'i jest jak na lekarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldie77 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Epicona z pivotami naprawdę ciężko znaleźć w przyzwoitej cenie. To jest właśnie największy problem, że nawet amortyzatorów z tej średniej półki na v-brake'i jest jak na lekarstwo. jest na allegro - model 2008 rok z piwotami - 610 plus wysyłka... sprężyna z olejem: http://allegro.pl/sr-suntour-epicon-r-l-d-100mm-z-pivotami-mod-2008-i2397569048.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 goldie77 ale to jest ten cięższy ,tamtego naprawdę ciężko znależć chyba że z e-bay ,ale wychodzi ok 700 zł ,teraz moda na tarcze w,wszystko przechodzi na tarcze ,za gdzieś 2,3 lata to będzie dopiero problem kupić z piwotami dobrej klasy np epicon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.