Gość Green Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam, zastanawiam się na kupnem tanich ( ALE DOBRYCH ) pedałów spd jest jedno ale muszą być uniwersalne tzn. żebym w zwykłych też pojechać mógł bo buty spd to ja kupie puuuźniej i tak się spłuczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Nie da sie śmigać na spd w zwykłych butach :/ noge bedzie ci leciała z pedałców :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XCbike Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Do spd shimano spotyka sie czasem takie plastikowo-gumowe nakładki pozwalajace jezdzic w normalnym obuwiu ale ja powiem tak kupować spd i jezdzic w zwykłych butach to gupota. Zaoszczedz troszke kasiorki i kup obie rzeczy razem to zobaczysz jaka bedzie zmiana (szkoda czasu na takie jezdzenie w zwykłych butach no chyba ze w niedziele po parku z dziewczyną ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Albo kup najpierw buty kompatybilne z SPD, jest parę modeli w których można jeździć też na platformach. A potem tylko pedały i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikul Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 http://arnik.freshsite.pl/product_info.php?products_id=1419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jesli chodzi ci o pedały spd +platforma to masz do wyboru Shimano od 120 do 280zł PD-M424, 545 lub 647(DX) lecz te maja dziwną klatke i lepsze były wczesniejsze wersje tych pedałków potem masz Crank B. Mallet C ale to 360zł albo Atomlab nie pamiętam nazwy i ceny... sa jeszcze Time Z na allegro czasami sa po 180zł..z mniejsza platformą masz Crank B. Candy za 280zł poza tym jesli simgasz typowe xc to nie kupuj takich pedałów bo sa ciężkie poniżej 500g nie znajdziesz.........sa one typowo od enduro do dh Buty też musisz iec odpowiednie czyli nie sportowe spd tylko coś w tym stylu http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=1443 a taki buty to od 150zł do 500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychszop Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ja moge ci polecić takie pedały http://www.ciao.de/Shimano_M_636__361548 A tu aukcja na allegro http://gazeta.allegro.pl/show_item.php?item=91568214 . Tylko musisz pamiętać że niezależnie jakie bys kupił pedały zawsze będziesz czuł pod stopą zatrzask ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 To chyba jedyny mankament tego rodzaju pedalców :/ ale wlaśnie szukam odpowiednich dla siebie......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Green Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 wielkie dzięki za odpowiedzi jednak chyba najbliższą mi metodą będzie kupno najpierw butów puźniej pedałków PS. mam taką skłonność że czasem jak jade po mieście i ostro zakrencam zdarza mi się wywalić szy po 3 takich wywrotkach coś w tym mehaniźmie niezacznie szfankować ? coprawda żadko mi się to zarza podczas sezonu 2 razy ale tak że aluminiowe pedały do połowy sie zdarły Ps2. przydała by się możliwość edycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Miałem pare wywroek w pedałkach Wellgo 823 efekt cholernie zdarte i urwany zastrzask :/ tylko to kijowe pedałki wiec moze dlatego sie urwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Green Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 dobra dzięki proszę o zamknięcie tematu jeszcze tyko jedno czy kazde buty pasują do pedałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal77 Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Tak każde buty pasują do każdych pedałów...jak kupujesz pedały to w komplecie masz bloki które wkręcasz w buty - muszą pasować!!Bo miejsce na bloki jest uniwersalne w kazdych butach!! Ja ostatnio sobie kupilem pd-m540 shimano...jak na razie jestem zadowolony z nich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Green Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Każde to pasują tylko to platform z spd najlepiej mieć butki w normalnym stylu a nie sportowem wtedy lepiej trzyma się platformy...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaltoman Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 W moim rowerze mam takie pedały: http://www.velo.com.pl/author/authorczesci_26.htm Z jednej strony zatrzask, z drugiej platforma. Rower jest crossem, więc pedały tzw. turystyczne. Moim zdaniem mają swoje zalety dla kogoś, kto nie jest bardzo wymagającym zapaleńcem spd: 1. Można jeździć w zwykłych butach, gdyż zatrzask jest tylko z jednej strony. 2. Można jeździć w butach spd, co czynię od 3 tygodni (SH-MT30 - te które polecał Alvaren) i jestem b. zadowolony. 3. Można jeździć w butach spd bez wpinania się (po płaskiej stronie). Ma to swoją zaletę w sytuacji gdy wjeżdżam w niebezpieczny teren (piach, śnieg, zlodowaciałe podłoże) i lepiej nie być wtedy wpiętym . W typowych pedałach spd nie masz tego komfortu - nie da się chyba za bardzo pedałować nie będąc wpiętym, ale to już musieliby potwierdzic urzytkownicy takich pedałów. To samo dotyczy dojazdów do skrzyżowań - przynajmniej na początku przygody z spd dobrze wypinać się odpowiednio wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.