djmolo Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Witam Posiadam taki amorek w moim 29erze. Katalogowo opisany RST M29 TnL (80 mm) z blokada skoku. http://www.bikekatal...or.Traction.29/ Mam takie pytanie. Pokretlem naprezenia wstepnego miedzy plusem a minusem amortyzator siada miedzy 3.5 a 4.5 cm z swojego 8cm skoku. Waze okolo 100kg. Niby zadowolony jestem z jazdny na nim ale jak zerkam ze pod moja waga siada do polowy zastanawiam sie czy da sie cos zrobic zeby ten skok w czasie jazdy byl wiekszy niz te 4cm zapasu. Nie widzy aby byl to powietrzny amor. zreszta z bliska widac na fotce, Da sie cos z tym zrobic aby nie siadal tak nisko poza odchudzaniem ? Wogóle co to za amortyzator mi powiedzcie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Amortyzator sprężynowy, jedyne co można zrobić to podkręcić preload na maksimum (czyli pod większą wagę). ewentualnie zmienić pręt pod sprężyną na pręt z modelu o skoku 100 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.