Skocz do zawartości

[rękawiczki]letnie krótkie, pomoc w wyborze

thabo83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam letnich rękawiczek z krótkim palcami. Muszą być wytrzymałe, przewiewne z frotką. Wcześniej używałem rękawiczek authora ale już się wysłużyły. Cena jaka mnie interesuje to +/- 100 zł. Z góry dziękuję z propozycję i pomoc. Pozdrower

Nie wiem jak Foxy wypadają jeśli chodzi o wytrzymałość bo mam je od niedawna, ale jeśli chodzi o przewiewność to pod tym względem lepiej wypadają moje stare Kellysy Comfort. Konstrukcja obu rękawiczek różni się tym, że Kellysy zrobione są z siateczki, a Foxy mają od spodu coś skóropodobnego z kilkoma dziurkami.

Wygląda to mniej więcej tak:

2pyds7a.jpg

• 2 tygodnie później...

Całkiem niezłe są te Fox'y.

http://shop.foxhead....0134%3Acat20156

http://shop.foxhead....0134%3Acat20156

Teraz tylko muszę znaleźć je gdzieś w Polsce. Dzieki :)

Mam model zeszloroczny i jestem bardzo zadowolony. Mimo ze w moich nie ma takich dziurek wewnatrz dloni to i tak nie ma problemu z wentylacja. W najwieksze upaly daja rade.

Mozesz sie wybrac do Intersportu, tam kupowalem rok temu. W tym roku nie widzialem ciuchow Foxa w Intersporcie, wiec mogli zrezygnowac z dystrybucji, ale moze cos sie ostalo.

Kupiłem Foxy w Ski Team w Poznaniu. Jak na początek wszystko jest ok. Przewiewne i bardziej przylegają w stosunku do wysłużonych Authorów. Tylko ściąganie jest trochę kłopotliwe. Taśmy wszyte są na zewnętrznej stronie, a poprzednie były od wewnątrz. Może to kwestia przyzwyczajenia:) Ogólnie polecam, moja ocena to 5/6. Pozdrower

• 2 tygodnie później...

Cofam to co napisałem ostatnio. Po niespełna dwóch tygodniach użytkowania szwy przy palcach zaczęły się pruć, a w lewej rękawiczce odkleiła się gumka z logiem firmy(ta do ktorej przyklejony jest rzep). Dziś złożyłem rekalmację. Dobrze że zostawiłem stare rękawiczki, bo czas rozpatrywania wynosi 14 dni :/ Liczę, że tylko ta para była wadliwa, bo jak dostanę nową i sytuacja się powtórzy to nie bedzie już tak "wesoło".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...