ponuryrybak Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Cześć, krotka piłka: RS TORA SL SA 2010. Prosiłbym o identyfikacje elementu z obrazka ,bo cholery nie ma(=nie widze) w instrukcji ani na filmikach Srama na YT. Wymiary bez plastiku u góry: 20mm wys , 25mm R, 12mm sr wewnętrzna, Czemu służy/Gdzie go umiejscowić? Pozdrawiam i przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilq Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Cześć, krotka piłka: RS TORA SL SA 2010. Prosiłbym o identyfikacje elementu z obrazka ,bo cholery nie ma(=nie widze) w instrukcji ani na filmikach Srama na YT. Wymiary bez plastiku u góry: 20mm wys , 25mm R, 12mm sr wewnętrzna, Czemu służy/Gdzie go umiejscowić? Pozdrawiam i przepraszam. To jest tulejka zmieniająca długośc skoku amortyzatora(po jej wyjęciu masz dłuższy skok, w zależności jak wysoka jest tulejka, po jej wyjęciu masz o tyle dłuższy skok) http://www.wrower.pl/instrukcje/RockShox/2006-ToraSG.pdf Strona numer 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponuryrybak Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedz. Nie bylem pewien, na rysunkach w instrukcji jakaś niepodobna, poza tym nie jest plastikowa (takie znalazłem w innych tematach) a gumowa. Rozumiem ze to plastikowe wieczko (grubosc 2 i 2,5 mm) zostaje w tłoku i wczepia sie w gumowy stożek (na tloku). Moze ktos jeszcze to potwierdzic? Tora torze nierówna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilq Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedz. Nie bylem pewien, na rysunkach w instrukcji jakaś niepodobna, poza tym nie jest plastikowa (takie znalazłem w innych tematach) a gumowa. Rozumiem ze to plastikowe wieczko (grubosc 2 i 2,5 mm) zostaje w tłoku i wczepia sie w gumowy stożek (na tloku). Moze ktos jeszcze to potwierdzic? Tora torze nierówna. Ja nie wkładałem z powrotem tego wieczka do amortyzatora i wydaje się że działa wszystko poprawnie ale czy powinno się go tam włożyć to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.