Skocz do zawartości

[amortyzator] RS TORA SL - niezidentyfikowany obiekt

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, krotka piłka: RS TORA SL SA 2010.

Prosiłbym o identyfikacje elementu z obrazka ,bo cholery nie ma(=nie widze) w instrukcji ani na filmikach Srama na YT.

Wymiary bez plastiku u góry:

20mm wys ,

25mm R,

12mm sr wewnętrzna,

Czemu służy/Gdzie go umiejscowić?

Pozdrawiam i przepraszam.

post-147933-0-65580900-1338860127_thumb.jpg

Cześć, krotka piłka: RS TORA SL SA 2010.

Prosiłbym o identyfikacje elementu z obrazka ,bo cholery nie ma(=nie widze) w instrukcji ani na filmikach Srama na YT.

Wymiary bez plastiku u góry:

20mm wys ,

25mm R,

12mm sr wewnętrzna,

Czemu służy/Gdzie go umiejscowić?

Pozdrawiam i przepraszam.

To jest tulejka zmieniająca długośc skoku amortyzatora(po jej wyjęciu masz dłuższy skok, w zależności jak wysoka jest tulejka, po jej wyjęciu masz o tyle dłuższy skok)

http://www.wrower.pl/instrukcje/RockShox/2006-ToraSG.pdf

Strona numer 5

Dzięki za odpowiedz. Nie bylem pewien, na rysunkach w instrukcji jakaś niepodobna, poza tym nie jest plastikowa (takie znalazłem w innych tematach) a gumowa. Rozumiem ze to plastikowe wieczko (grubosc 2 i 2,5 mm) zostaje w tłoku i wczepia sie w gumowy stożek (na tloku).

Moze ktos jeszcze to potwierdzic? Tora torze nierówna.

post-147933-0-82945100-1338921224_thumb.jpg

Dzięki za odpowiedz. Nie bylem pewien, na rysunkach w instrukcji jakaś niepodobna, poza tym nie jest plastikowa (takie znalazłem w innych tematach) a gumowa. Rozumiem ze to plastikowe wieczko (grubosc 2 i 2,5 mm) zostaje w tłoku i wczepia sie w gumowy stożek (na tloku).

Moze ktos jeszcze to potwierdzic? Tora torze nierówna.

Ja nie wkładałem z powrotem tego wieczka do amortyzatora i wydaje się że działa wszystko poprawnie ale czy powinno się go tam włożyć to nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...